Hlavní obsah
Hobby a volný čas

Vodáci si nedají pokoj: Další zásahy hasičů a mrtví na seznamu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pixabay

Pravý vodák se nepozná jen tak, že umí pádlovat. Hlavně tak, že dokáže zhodnotit situaci a na vodu se nevydá v případě nebezpečí.

Článek

Bydlím za Prahou u řeky, přičemž poblíž je jez. Každé léto se zde utopí několik vodáků a to jen proto, že jsou odvážní, možná hloupí a nepřemýšlí, co by se mohlo stát. Je to většinou úplně zbytečná smrt, které se dalo předejít.

Na vodu byste se měli vydat jen v případě, že není rychlý proud nebo není zvedlá voda. Vždy je třeba si ověřit, jestli není vyhlášen nějaký stav nebezpečí a pokud je, raději zvolit jinou variantu, nestojí to za to.

Nespoléhejte na to, že umíte dobře plavat nebo na to, že vás jede víc. Nic vám nepomůže a pokud to dobře dopadne, budete mít jen velké štěstí a všichni svatí při vás budou stát.

Všechny věkové kategorie

Nenechte se zmást, hlouposti nedělají jen mladiství a dospívající. Na vodu v nepřiměřených podmínkách vyrážejí i zkušení vodáci, kterým je nad padesát let. I ti mohou skončit špatně.

Problém je vždy u jezu, kde se voda točí a ten je nebezpečný, i když je voda klidná. Ne jednou se tu utopily děti, které se bavily tím, že do jezu skákaly, jenže často už nevyplavou.

Dokonce se stalo, že nenašli tělo utopeného a našli ho až za několik let, respektive jen kostru, která na sobě třeba měla ještě i boty. Pro rodiče je to to nejhorší, co se může stát, že policisté nenajdou tělo. pamatuji si, že bylo nasazeno i hodně potapěčů.

Nepijte a uvažujte s rozvahou

Samozřejmě, že na vodě byste neměli pít alkohol. Sice už je na to zákon, ale hodně lidí to stále porušuje. Chápu, že to láká, když je horko a vy se chcete zchladit, ale jsou i jiné možnosti než je alkohol.

Zbytečně se proto nevystavujte nebezpečí a raději nikam nevyrážejte, pokud nejsou vhodné podmínky.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz