Hlavní obsah
Aktuální dění

Wade Wilson dostal oficiálně trest smrti. Čekat na něj může klidně i 20 let

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pixabay

Ostře sledovaný případ brutálního zabití dvou žen se chýlí ke konci, respektive padl závěrečný rozsudek, kterým je trest smrti. Ať už si myslíte, že si ho Wade zaslouží či nikoliv, má poslední šanci na odvolání.

Článek

Už pár měsíců internetem otřásá případ třicetiletého muže, který sdílí jméno s fiktivní postavou Deadpool. Je obviněn ze dvou vražd z roku 2019, konkrétně má být vinen za brutální zabití dvou žen. Jeho případ je bizarní z toho důvodu, že se jako osoba stal známým. Jeho videa ze soudní síně, ale i ze soukromí, kolují po sociálních sítích a získal si tak fanoušky po celém světě. Objevují se fanynky, které z něj nemohou spustit oči a prosí o jeho propuštění.

Po dlouhých soudech, výpovědi všech svědků, včetně jeho otce, bývalé přítelkyně i pozůstalých po obětech schytal krutý ortel – trest smrti, který mu přistál na papíře již 27.8. I přes petice a snahu prokázat, že má poškozený mozek, což se nakonec vyvrátilo, se soudci rozhodli ho poslat na popravu.

Wade při rozsudku nehnul brvou, lehce se mu zaleskly oči, ale na jeho rtech byl vidět dokonce úsměv. Samozřejmě podá odvolání a uvidí se, zda mu to k něčemu bude. Pojďme si o něm říct pár faktů.

Je adoptovaný, protože jeho rodiče se cítili moc mladí na to, aby ho vychovávali. Od malička mu bylo diagnostikovaných několik poruch, jako je ADHD nebo bipolární porucha. Vyhodili ho ze střední školy kvůli tomu, že užíval marihuanu na záchodě a bylo na něj podáno několik trestních oznámení za zneužití. O tom mluvila u soudu i jeho poslední přítelkyně, která si s ním ale během jeho pobytu ve vězení několikrát volala a celkem přívětivě se s ním bavila. Jeho hovory z vězení jsou veřejné a můžete na ně také narazit při projíždění TikToku. Často se dožaduje poslání peněz.

Mluví se o tom, že Wadeovo poslední přání je dostat se do cely smrti co nejdříve. To mu ale nemusí být tak lehce splněno. Na vykonání trestu smrti totiž na celém světě čeká přes 25 000 lidí. Možná i toto čekání je tak nepříjemné, že dovede mnohé čekající k ukončení života svépomocí.

Podle oblíbenosti je Wade považován za jednoho z nejhezčích kriminálníků vůbec. Údajně je mu sláva příjemná, ale jak vidíme, je mu to k ničemu.

Zdroj:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz