Hlavní obsah
Lidé a společnost

Winifred Wagnerová: Vzala si homosexuála a málem i Adolfa Hitlera. Toho ale odmítla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Stačilo málo a Winifred Wagnerová se stala paní Hitlerovou. Nacistický vůdce o ni stál, ale její srdce patřilo někomu jinému – homosexuálovi.

Článek

Ze sirotka hvězdou

I přesto, že měla Winifred celkem úspěšný a hezký život, začátek nebyl příjemný. Hned v dětství totiž přišla o oba rodiče a prošla několika sirotčinci. Jedno léto navštívila své vzdálené německé příbuzné a shodou okolností se seznámila s vdovou slavného skladatele, které se okamžitě zalíbila. Winifred totiž byla mladá, hezká a hlavně chytrá. To se vdově Cosimě Wagnerivé náramně hodilo, hledala totiž nevěstu pro svého syna Siegfrieda, který byl tzv. starý mládenec a ženit se tedy rozhodně nechtěl.

Abyste rozuměli, Siegfried byl homosexuál, což bylo za počátku 19. století naprosto nepřípustné. Svatba s Winifred měla jeho orientaci zamaskovat, což se povedlo. Dokonce ze vztahu vzešly čtyři děti, které Winifred přivedla na svět těsně po sobě. Jako pár vypadali šťastně a Siegfried možná na chvíli uvěřil, že není gay.

Po dětech se jejich vztah sice úplně nerozpadl, ale nefungoval tak, jak by měl, protože pan Wagner si opět začal rozumět s muži. Winifred ale byla velice schopná žena, takže rodinu udržovala pohromadě a velice dobře se jí to dařilo.

Wini dělala osobní řidičku – nejen svému muži, ale údajně i Adolfovi Hitlerovi, kterého obdivovala a do vězení mu posílala jídlo a psací potřeby. Dokonce se traduje, že knihu Mein Kampf napsal na papír od ní, takže má na samotném díle také zásluhu.

Hitler si s Wini tykal a choval k ní milostné hluboké city, dokonce ji dvakrát požádal o ruku, ale ona ho odmítla. Byla k němu velmi tvrdá a řekla mu, že vedle sebe potřebuje někoho, kdo má vysoké postavení. Jakmile se Hitler dostal k moci, nabídka už nepřišla.

Pro kontext: V době, kdy ji Adolf požádal o ruku, byla už vdova, Siegfried totiž zemřel krátce po své matce Cosimě.

Winifred až do své smrti vzpomínala na vůdce v dobrém a když se dozvěděla, že si vzal Evu Braunovou, nemohla tomu uvěřit. Za její styky s Hitlerem také dostala trest – 60 let prací a ztráta většiny majetku. Zemřela v 82 letech roku 1980.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz