Hlavní obsah
Obchod a průmysl

Za nehorázné peníze v obchodech zboží druhé kvality. Už toho máme dost

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pixabay

Zdražování je logické, ale za vysokou cenu očekávám zboží v TOP kvalitě. To, co je dnes k dostání v obchodech, si nezaslouží ani prasata.

Článek

Trpělivost dochází nejen mně, ale i ostatním. Ceny potravin se vyšplhaly do neuvěřitelných výšin, někdy až zbytečně. Ale jsou k tomu důvody, a to zkrátka musíme respektovat. Asi bych toto i pochopila a nezbývá mi nic jiného, než to respektovat. Ale co respektovat odmítám, je to, co za ty peníze jako zákazníci dostáváme.

Zkažené a plesnivé zboží

V poslední době v obchodech vidím, že prodávají jídlo, které zkrátka slovo kvalita vidělo hodně z dálky. Ovoce a zelenina jsou zkažené, plesnivé nebo měkké a nepoživatelné. A to mi přijde jako neprostá drzost. Když už si za to říkají tolik peněz, mělo by se nám dostat potravin v TOP kvalitě, abychom našim tělům dopřáli to nejlepší. Ne, výběr je tristní a kvalita ještě horší.

Jedinou možností je chodit nakupovat na trhy, kde kolikrát najdete úplně stejné zboží jako v marketu, ale je samozřejmě třikrát dražší. Málokdo na to má, já chci pro moji rodinu to nejlepší a klidně si za dobré jídlo připlatím, ale vocaď-pocaď. A přiznám se, že abych nakupovala ob den na trhu, nedoplatím se. Je to přehnaně drahé a nedám za malou krabičku malin 150 Kč, které děti slupnou během vteřiny.

Nezáleží jim na nás

Nechci se obouvat do vlády a obviňovat, kdo za to může, protože je to kombinace více faktorů a vlivů, ale mám pocit, že těm, kteří toto mohou ovlivnit, na nás nezáleží. Na našem zdraví a na tom, jak se budeme mít. Hlavně abychom cálovali a dostali za to špatné zboží. Nedivím se lidem, kteří se stěhují za hranice právě z těchto důvodů nebo těm, kteří jezdí za nákupy do Polska nebo Německa, dostanete tam totiž za lepší peníze mnohem lepší zboží!

Opravdu mě to rozčiluje a bojím se, kam se tímto přístupem ženeme.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz