Hlavní obsah

Začněte vydělávat na internetu: UGC nebo streaming aneb Práce online, které vám zajistí příjem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pexels

Každý by dnes chtěl pracovat z domova a vydělávat si online. Nebo možná byste chtěli jen malý přivýdělek ke své práci. Podívejte se, co můžete dělat.

Článek

Psaní článků

Pokud máte talent na psaní a tato činnost vás baví, není nic jednoduššího než začít psát. Nebo možná už nějaké své texty máte, to máte výhodu. Můžete kontaktovat média, časopisy či internetové stránky, které se zabývají různými tématy a své texty jim nabídnout. Nikdy nevíte, komu se váš styl psaní zalíbí a kdo si je od vás bude chtít koupit. Za pokus nic nedáte! Jen nepočítejte s tím, že si vyděláte nějaké příliš velké sumy, většinou se to pohybuje od 300–1000 Kč za článek, samozřejmě záleží na tématu, vašich zkušenostech i délce.

Copywriting

Pokud umíte psát, pravděpodobně se budete moci živit nebo si přivydělat copywritingem. Copywriter si hraje s texty – dělá reklamní poutavé texty, píše popisky k produktům na e-shopech nebo dělá mailing. Pokud jsou písmena vašimi kamarády, jděte do toho.

UGC

Poměrně novinka na českém trhu. Jedná se o reklamní videa pro firmy, které vytváříte vy jako zákazník a konzument. Firmy či značky vaše videa následně po vytvoření sdílí. Tato oblast se u nás zatím rozvíjí, takže můžete na začátku počítat spíše s barterem (výměnný obchod), ale možná později i s placenou prací.

Streaming

Máte lidem co říct a rádi se s nimi bavíte, ač přes obrazovku či displej? Začněte streamovat. Je nutné podotknout, že abyste uspěli, budete muset být originální a v dnešní době možná až bizarní, abyste získali pozornost a probojovali se do popředí všech streamerů. Roztrhl se s nimi totiž pytel. A jak tímto stylem vyděláte peníze? Vaši sledující vám budou posílat dárky ve formě finanční hodnoty. Pokud jste s tím v pohodě, můžete to zkusit.

Influencering

Možná máte pocit, že to dnes už dělá každý, ale není to pravda. Těch dobrých influencerů tolik není. Pusťte se do toho, pokud o to máte zájem a myslíte si, že by vás to mohlo bavit. Dělejte zajímavý content, oslovujte firmy a nabízejte jim své služby. Může se to přehoupnout v pěknou placenou spolupráci.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz