Hlavní obsah
Hry

Zapeklité hádanky, které řeší celé Česko: Zvládnete je vyřešit do deseti minut?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pixabay

Hádanky máme všichni rádi, ale někdy jsou tak zapeklité, že nám mohou pořádně zavařit mozek. Zasedněte s dětmi ke stolu a zkuste je vyřešit, schválně, kdo to bude mít jako první! I dospěláci se zapotí.

Článek
  1. Vypočítejte, kdy se na trůn dostala Královna Alžběta. Výhodu mají ti, kteří odpověď znají i bez počítání. Nehraje roli tedy jen rychlost počítání, ale i znalosti! Že by školou povinní byli hned na začátku o krok dopředu? Pokud odpověď znáte, i tak doporučuji vypočítat. Alespoň si ověříte, zda jste to spočítali správně.

2. Najděte šest rozdílů. Ukažte se, jaký máte postřeh a zda vaše oči vidí víc než oči jiných. Můžete se třeba střídat v hádání a počítat čas, za jak dlouho rozdíl najdete.

3. Zdánlivě jednoduchá matematická hádanka, o které si i dospělí myslí, že je velmi jednoduchá, ale opak může být pravdou. Opět si stopněte čas a uvidíte, jak dlouho vám bude trvat najít správné řešení.

4. Jak jste na tom s češtinou? To si můžete právě teď ověřit v krátkém diktátu, který obsahuje jeden chyták za druhým. Kolik chyb jste udělali?

Chudák s_rotek si v_j_mečně zapo_l dob_t telefo_í aparát a nemohl tak zavolat z t_ry svým náhradním rodičům. Volal: H_! Haló! Cítil se vi_en a tam_jší les se zdál strašidelnější_ než jindy. Byl to _ěmec a neuměl _esky. Došel k hospodě _ _ří _ohoutů, kde zrovna probíhalo ra_í krmení zvířectva. Chvíli přem_šlel, pak ho přepadl ost_ch. Nechal se ale zv_klat a řekl si o pomoc.

SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ

  1. Alžběta usedla na trůn v roce 1952, korunována však byla o rok později, tedy roku 1953.
  2. Motýl 1, Motýl 2, Políčko, Oplocení, Lístek vlevo dole, Květina vedle košíčku
  3. (4+4) :4+4=6
  4. Chudák sirotek si výjimečně zapomněl dobít telefonní aparát a nemohl tak zavolat z túry svým náhradním rodičům. Volal: Hú! Haló! Cítil se vinen a tamější les se zdál strašidelnější než jindy. Byl to Němec a neuměl česky. Došel k hospodě U Tří Kohoutů, kde zrovna probíhalo ranní krmení zvířectva. Chvíli přemýšlel, pak ho přepadl ostych. Nechal se ale zviklat a řekl si o pomoc.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz