Hlavní obsah
Víra a náboženství

Ze sochy Ježíše tekla voda. Věřící uvěřili v zázrak a pili ji. Šlo o vodu z toalet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay

Věřili v zázrak, který se ukázal jako nesmysl. V domnění, že jde o léčivou vodu, ji lidé pili. Později byli znechucení pravdivým původem vody.

Článek

V Bombaji došlo k zázraku, tedy alespoň si to lidé mysleli. Ze sochy Ježíše na kříži začala kapat voda, respektive z jeho nohou. Lidé tomu nemohli uvěřit a usoudili, že se jedná o Boží léčivou vodu. Začali ji pít v domnění, že budou zdraví a splní se jim jejich sny. K soše začaly proudit davy věřících a stály se fronty, aby se také mohli napít té výjimečné vody.

Zmíněné Kristovy slzy mají léčit a hojit rány a o téže vodě se začaly šířit i mýty. Jeden slepý muž údajně po vypití této vody začal opět vidět.

Pravdu odhalil jistý Sanal Edamaruku, předseda Indického svazu septiků, který při zkoumání zjistil, že se nejedná o žádný zázrak, nýbrž o prosakující vodu ze záchodů. V tu chvíli se nejspíš obrátil žaludek nejednomu člověku. Samozřejmě, že se tedy nejednalo o žádnou svatou vodu, ale navíc její pití bylo velmi nebezpečné. Sanal byl obviněn z rouhání a z šíření protikatolického jedu.

Někteří to dodnes neuznávají a tvrdí, že jsou svědky zázraku, který se jen tak nebude opakovat. Prý tímto způsobem Ježíš dokazuje svou přítomnost. Někteří to zase vidí jako cestu, jak se církev chce dostat k moci a penězům. Co myslíte vy?

Zdroje

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Boží Dar

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz