Hlavní obsah

Ženy se nabízejí a jsou příliš vyzývavé. Odnáší to muž, který je obviněn ze znásilnění

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Hranice mezi tím, co je a co není znásilnění, je velmi tenká. Stačí, aby žena řekla ne a přesto se akt stal a muž má problém.

Článek

Jsem žena a myslím si, že ne všechny obvinění ze znásilnění jsou černobílé. Nechci mluvit o žádném konkrétním případě a už vůbec tím nemyslím znásilnění dětí či jasně průkazná obvinění s viditelnými důkazy.

V posledních letech se nám rozšířil takový nešvar. Ženy chodí vyzývavě oblékané a velice rády svádějí muže, dělají jim naděje a chovají se tak, že muži mají pocit, že u nich mají šanci nebo že je dokonce chtějí dostat do postele. Ve většině případech to žena myslí jako srandu, flirt a zvyšování sebevědomí, ale často nemá zájem o nic víc. Muž ale nemá takovou empatii a nenapadne ho, že si s ním hraje.

Mám kamarádky, které doslova svádějí muže, se kterými neplánují nic mít. Oblékají se tak, aby je zaujaly a aby u nich vyvolaly zájem. Mužům se to líbí, chtějí to posunout často někam dál a žena se najednou začne bránit a úplně otočí. Samozřejmě by se pánové měli umět ovládat, ale jak víme, ne vždy to jde. Žena se z toho buď vymaní, nebo jsou už tak daleko, že tedy nakonec svolí i přesto, že to nechtěla. Možná ze strachu, protože muž příliš naléhá.

Jak to končí? Žena podává trestní oznámení na muže, kterého obviňuje z pokusu o znásilnění nebo rovnou ze znásilnění. Stačí, aby řekla, že to nechtěla a muž je viděn ve špatném světle. To, co tomu předcházelo, už nikoho nezajímá.

V případě, který byl popsán výše, si myslím, že je chyba spíše na straně ženy, která celou akci začala. Chci tím říct, že to nemusí být vždy černobílé a pravda pouze na jedné straně.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz