Hlavní obsah
Knihy a literatura

Knihy, které vám pomohou přečkat deštivý den: Žít sama a užít si to nebo Smíchovské povídky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Vlada Karpovich/Pexels

Zdroj: Pexels

Letos si z nás léto dělá nejspíš legraci. Po nadprůměrně horkém červenci přišel deštivý srpen. A jak jinak si zpříjemnit chladné dny než knížkou? Doporučím vám ty, se kterými nešlápnete vedle.

Článek
Foto: Grada Publishing

Foto: Grada

Žít sama a užít si to

Ačkoliv by tomu název mohl odpovídat, kniha rozhodně není pouze pro single ženy, ale samozřejmě je věnována zejména těm. Jedná se o praktický elegantní průvodce samostatné ženy, ve kterém najdete tipy na to, jak bydlet, jak se chovat, jak stolovat, co jíst, kam chodit a další. V mnoha směrech vám otevře oči a díky ní možná pochopíte, že být (občas) sama, není na škodu a že byste se rozhodně neměla litovat nebo snad smutnit, jak to tak některé ženy dělají. Kniha je čtivá a každý si v ní najde to své. Rozhodně ji doporučuji těm ženám, které jsou čerstvě, ale i dlouhodobě samy, ale i těm, které jsou ve vztahu. Ať už je to jakkoliv, život stojí za to a elegantní můžete být za všech okolností. Užijte si to!

Foto: Databáze knih

Povídky smíchovské

Smíchovské povídky

Pokud máte náladu na vyprávění příběhů druhých a prozkoumání historie na pražském Smíchově, směle do toho. Kniha od české autorky Marie Rejfové se skládá z několika příběhů, které se odehrávají na Praze 5 na začátku 20. století, kdy jste mohli běžně vídat drožky s koňmi v ulicích. Příběhy vás vtáhnou do děje natolik, že nebudete chtít přestat číst a budete hltat každé slovo. Kniha je totiž velmi čtivá a srozumitelně napsaná. V každém příběhu obyvatel Smíchova naleznete provázanost mezi jednotlivými vyprávěními. Zaujme vás dopadení vraha ze zahrad Kinských, nebo prozření přísné paní Miriam upoutané na vozík?

Foto: Megaknihy

Čtyři dohody - obálka

Čtyři dohody

Mám tip i pro ty, kteří by rádi za bubnování kapek na okno posouvali svou osobnost výš. Jde tedy o motivační knihu, která je nejodbornější a nejnáročnější na čtení, pokud jde tedy o výběr ze zmíněných knih. Nemusíte vůbec vyznávat esoteriku, abyste si mohli přečíst tuto knihu. Naopak, je i pro laika, ale pokud vás téma osobního rozvoje nezajímá, nejspíš ji neoceníte. Kniha má 134 stran, je poměrně tenká a věřím, že pokud vás zaujme, přelouskáte ji během odpoledne. Možná pak budete po přečtení nový člověk, budete se cítit svobodnější a uvidíte svět s otevřenějšíma očima. Naučíte se nehřešit slovem, nebrat si nic osobně, nevytvářet si domněnky a dělat vše tak, jak nejlépe dovedete.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz