Hlavní obsah
Lidé a společnost

Zpackaný život Marcely z manželských etud: Odvysílání v televizi jí nepomohlo, přišla o obě děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay

Jeden z nejsilnějších příběhů, který vytvořil sám život. Po přečtení si možná budete víc vážit svého života, protože tohle zažít vážně nechcete.

Článek

Manželské etudy jsou příběhy manželů, které natočila sama Helena Třeštíková v průběhu let. Díl Marcely a Jiřího vyvolal jedny z největších reakcí, protože Marcela neměla v životě moc štěstí. Jakmile se na díl podíváte, uznáte, jak dobře se máte..

Rozvod chvíli po svatbě

Marcela a Jiří se po svatbě velmi rychle rozvedli. Do manželství šli bez společného bytu a nezbývalo jim nic jiného, než bydlet u rodičů. Marcela otěhotněla, ale vztah nevydržel. O narozenou dceru Ivanku se soudně prali, nakonec se k sobě ještě na chvíli vrátili, ale nefugovalo to.

V dokumentu je vidět, že si Marcela několikrát za svůj život hledá partnera, ale udržet si žádného nedokáže. S dalším partnerem silná kuřačka porodila další dítě – tentokrát syna Tomáše, o kterého ale tatínek později nejeví zájem. Sám Tomáš byl problematický už od mala, měl problémy s chováním i s prospěchem ve škole. Marcela zůstává na obě děti sama a snaží se o ně postarat.

Šokující rána – tragická smrt dítěte

Marcela o sobě netvrdila, že je nešťastná, i když často přicházela o práci a musela si hledat novou. Bohužel se z ní ale nešťastná žena stala ve chvíli, kdy dostala telefonát od policie o tom, že je její dcera Ivana mrtvá. Údajně ji přejel vlak, později se ale dozvěděla o zvláštních okolnostech ohledně jejího úmrtí.

Marcela se snažila být silná, ale bohužel to nezvládla. Psychicky se zhroutila, později se pokusila o sebevraždu a byla převezena do psychiatrické léčebny, kde strávila nějakou dobu. Stále jí ale zbyl syn Tomáš, který se jevil i nadále problematicky.

Podpora ze strany diváků

Dokument je odvysílán v televizi a Marcele se začínají ozývat lidé s podporou. Sama řekla, že jsou lidé úžasní, ale bohužel jí to nepomohlo. Nikdy se s tím, co se jí v životě stalo, nesmířila. Se synem nebyla v poslední době v komunikaci. Přišla další rána – syna Tomáše přejela tramvaj. Teď možná zadržujete dech s napětím, jak to s ním dopadlo. Naštěstí dobře a Marcela o druhé dítě definitivně nepřišla. Blízký vztah s ním ale nemá.

Životní příběh Marcely je velmi silný a je na místě uznat, jak silná žena to je a popřát jí, aby byl její další život lepší. Heleně Třeštíkové tleskám za vynikající dokumentární sérii, která je více než autentická a kolikrát u ní ani diváci nedýchají.

Zdroj:

Česká televize

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz