Hlavní obsah
Lidé a společnost

Zrůda z Bondi má na svědomí přes 30 útoků. Děsivého útočníka odhalili až po 40 letech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Austrálií otřásl případ muže, který nese přezdívku Zrůda z Bondi. Konečně se policistům povedlo dopadnout útočníka, do kterého by násilí nikdo neřekl. Z příběhu mrazí.

Článek

Keith Simms za několik desítek let znásilnil přes 30 žen a dětí na australském pobřeží. Policistům se nedařilo Zrůdu z Bondi, jak ho pojmenovali, dopadnout. Nyní se to konečně podařilo.

Nikdo by do Keitha neřekl, co v sobě skrývá za nechutné choutky. Choval se jako běžný táta a děda, za tím ale bylo něco mnohem horšího. K dopadení policistům pomohly vzorky DNA.

Je hrůzostrašné, že policie není v dnešní době schopna někoho dopadnout a obyčejnému člověku se daří utíkat přes 40 let. I když je pravda, že on neutíkal, prostě jen normálně žil.

Keith Simms už není mezi živými, o to děsivější je představa, zejména pro jeho děti a blízké, že jejich rodinný příslušník vedl ještě druhý život – život netvora, který neměl slitování. Jeho řádění odneslo přes 30 obětí! Keith zločiny páchal od roku 1985 do 2001.

Možná si říkáte, proč zrovna Zrůda z Bondi. Bondi je slavná pláž, vzdálená asi čtyři kilometry od Sydney, kde Keith řádil nejvíc. Nebál se ničeho, buď přepadával osamělé ženy venku, ale nebál se ani vniknout do jejich domu.

Zajímavé je, že policisty nenapadlo, že by všechna napadení a znásilnění měl na svědomí ten stejný útočník a každý případ přikládali někomu jinému. Přitom všechny útoky měly společnou věc – oběti vypověděly, že onen muž měl na sobě teplákovou soupravu, což bylo jeho poznávací znamení. Ženy také řekly, že byl Keith velmi agresivní a vyhrožoval smrtí. Nosil u sebe totiž nůž. Zajímavé je, že žádnou svou oběť nezabil. Pravděpodobně mu tedy šlo pouze o fyzické uspokojení.

A jak policisté násilníka odhalili?

Podle vzorků DNA, kdy našli shodu se vzdáleným příbuzným. Poté prošetřili 324 lidí z jeho rodokmenu a tímto způsobem se dostali až k němu. Bohužel už ho nemohli dopadnout, protože zemřel v roce 2022 na selhání ledvin.

Smutné je, že zemřel bez trestu, takže pro oběti žádná útěcha. Na druhou stranu, mohou si oddechnout, protože tento muž už nikdy nikomu neublíží.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz