Hlavní obsah
Aktuální dění

Další trapas Bidena otřásl světem, Zelenského nazval Putinem. Rusové si nyní mnou ruce

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: https://cdn.pixabay.com/photo/2022/03/06/19/56/flags-7052415_1280.jpg

Jednaosmdesátiletý prezident Spojených států amerických opět zmatkoval. Během společné akce při summitu NATO uvedl ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského jako Vladimira Putina.

Článek

Věk není pouze číslo

81 let je zasloužilý věk, však vhodný pro hlavu státu, jakožto pro osobu, která nese na svých zádech zodpovědnost za všechny své občany?

Je známo, že prezident Joe Biden čelí pochybnostem, zda-li je dostatečně uzpůsobilý na podzimní prezidentské volby, v nichž se má utkat s Donaldem Trumpem o setrvání v Bílém domě.

V táboře demokratů se množí výzvy, aby Biden odstoupil z kampaně - k tomuto kroku ho vyzvalo již více než tucet poslanců Sněmovny reprezentantů. Všichni shodně tvrdí, že se velmi obávají o schopnost lídra demokratů zvítězit nad Trumpem po katastrofálním výkonu v debatě s ním ze 27. června.

Nově tak učinila členka Sněmovny Hillary Scholtenová ze státu Michigan, která ve čtvrtek Bidena vyzvala, aby „odevzdal pochodeň“ pro „dobro naší demokracie“.

Prakticky každý druhý dotaz na téměř hodinu trvající tiskové konferenci mířil na Bidenovo zdraví a způsobilost vést úřad. Biden si stál však vytrvale za tím, že je fyzicky fit a je tím nejlepším kandidátem. Prezident prohlásil, že pokud by neurologové doporučili další vyšetření, půjde na něj.

V rámci vývojové psychologie, jakožto jedné ze základních disciplín psychologie, která shromažďuje, popisuje, srovnává a třídí poznatky o duševním životě člověka od počátku až do konce jeho vývoje, vyplývá, že v období po 75. roce nastává značný psychický i somatický úpadek, typickými jsou zátěžové situace.

  • arteriosklerotické změny – mívají soc. nepříznivé důsledky, zvýšená dráždivost
  • afázie – porucha řeči, přestává rozumět řeči a sám ji interpretovat
  • agnozie – obtížnost poznat známé objekty
  • apraxie – ztrácí naučené motorické dovednosti
  • demence – nápadnější zhoršení paměti
  • bradypsychismus – ztráta schopnosti logicky uvažovat, nechápe logické argumenty

Zelenského představil jako Putina

„A nyní chci předat slovo prezidentovi Ukrajiny, který má stejně odvahy jako odhodlanosti. Dámy a pánové, prezident Putin,“ uvedl Joe Biden, přičemž si vzápětí uvědomil svou mýlku a opravuje se.

„Prezident Putin, vy porazíte prezidenta Putina, prezidente Zelenskyj. Tolik se soustředím na porážku Putina,“ zachraňoval situaci Biden.

Zelenský se snažil zachovat dekórum a s úsměvem odpovídá: „Já jsem lepší.“ „Sakramentsky lepší,“ dodal Biden.

V sále však jeho omyl vyvolal rozpačité reakce, neboť v nynější situaci si splést ruského prezidenta s prezidentem Ukrajiny je opravdu nemístné.

K tomuto trapasu došlo jen několik desítek minut předtím, než měl Biden vystoupit na tiskové konferenci, která byla první od jeho neúspěšné debaty s republikánem Donaldem Trumpem ucházejícím se o znovuzvolení prezidentem USA.

Rusové si mnou ruce

Na přeřeknutí amerického prezidenta Joea Bidena na summitu NATO si smlsla i ruská propaganda. Ruská státní televize Rossija 1 v reportáži uvedla, že se „historická událost změnila ve frašku“. Moderátorka ruského Prvního kanálu poznamenala, že když zval Biden ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského na pódium, zjevně myslel na někoho jiného.

Hned druhý trapas v pořadí

Nazvat ukrajinským prezidentem Putina nebylo jediné nešťastné přeřeknutí.Ve stejný den se Bidenovi podařilo nazvat svou viceprezidentku Kamalu Harrisovou viceprezidentem Trumpem.

Co si myslíte vy? Jsou obavy vůči zdravotní způsobilosti prezidenta Spojených států amerických oprávněné?

Anketa

Jaký je váš názor na danou situaci?
Biden již není zdravotně uzpůsobilý být hlavou státu.
100 %
Chybovat je lidské, však v tomhle věku by tam již neměl co pohledávat.
0 %
Média z toho dělají zbytečnou kovbojku, zkrátka se jen přeřekl, to se stane každému. Nevidím důvod, proč by měl zrušit svou kandidaturu do Bílého domu.
0 %
Celkem hlasovali 3 čtenáři.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Trapas-Bidena-na-summitu-NATO-a-konec-Zdroj-z-Bileho-domu-promluvil-758291

https://www.uhk.cz/file/edee/pedagogicka-fakulta/pdf/pracoviste-fakulty/ustav-socialnich-studii/dokumenty/studijni_opory/socialni_patologie_a_prevence_2021/psychologie-vyvojova.pdf

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz