Hlavní obsah

Sex nám může dopomoci ke krásným vlasům! Pravda, nebo pouhý mýtus?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Slyšeli jste už někdy o tom, že pohlavní styk nám pomáhá k lepší kvalitě vlasů? Je tohle tvrzení postavené na vědeckých faktech, nebo se jedná o pouhý mýtus?

Článek

Estrogen

Při pohlavním styku se uvolňuje hormon estrogen.

Estrogen je hlavní ženský hormon. Je důležitý zejména protože zajišťuje funkci celého ženského reprodukčního systému. Estrogen je u žen produkován ve vaječnících a ve žlutém tělísku. Hladina estrogenu začne stoupat v pubertě a s postupujícím věkem jeho produkce klesá.

Estrogen je hormon, který má u žen za následek dozrávání pohlavních orgánů, plné tvary, boky a prsa, jelikož podporuje buněčné dělení a akumulaci tuku. Estrogen také posiluje kosti a zajišťuje zdravou pleť.

Ale také pozitivně působí na naše vlasy a vlasové folikuly jej zbožňují.

Oxytocin

Je další hormon uvolňující se při pohlavním styku. Podněcuje vznik příjemných pocitů a navozuje pečovatelské a ochranitelské chování u mužů i u žen (často nazýván jako hormon lásky).

Spouštěčem uvolňování oxytocinu je hlazení, mazlení, objímání, dotek kůže na kůži, stimulace bradavek, genitálií a celého pohlavního ústrojí, porod, kojení či pohled novorozeného dítěte do očí matky. A také pocit, že nás lidé přijímají mezi sebe a do skupiny.

Takže ano, sex je prospěšný pro naše vlasy. Co myslíte, měli bychom jej zařadit jako každodenní vlasovou péči?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz