Hlavní obsah
Hobby a volný čas

Jak na dokonale umytá okna bez drahé chemie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Shutterstock/TSViPhoto

Také jste nestihli umýt okna na Velikonoce? Tak to jsme na tom stejně. A jak se říká, co můžeš udělat dnes, neodkládej na zítřek. Tak došlo i na moje okna. Poradím vám, jak na ně vyzrát i bez chemie.

Článek

Co si budeme vykládat, mytí oken nepatří mezi nejoblíbenější domácí práce. Jenže bohužel, samo se to neudělá a kdo nevyužije služeb úklidové firmy, ten se občas musí „obětovat“. Jak si práci co nejvíce usnadnit? Zaměstnejte tyhle prostředky a půjde vám to jako po másle!

Bílý ocet, parťák k pohledání

Přestože na „klasický“ ocet nedá dopustit většina lidí, ani schopnosti toho bílého rozhodně nepřijdou vniveč. Dokáže totiž odpudit hmyz, rázně zastaví škytavku, opraví škrábance na dřevěném povrchu, a v kombinaci s cukrem prodlouží životnost květin. Tím to ale ještě nekončí, protože seznámíte-li ho s citronovou šťávou, získáte báječné čistidlo nejen na skleněné tabule, ale i na podlahy, toaletní mísy, kuchyňské dřezy, vany, kachličky a sprchové kouty. Tenhle všestranný parťák vás nikdy nezklame!

Vanilkový puding. Víc než jen dezert

Potrpíte si na sladké? Pak si možná čas od času připravíte vanilkový puding, který s ovocem potěší nejednu chuťovou buňku. Kdo by to byl řekl, že i tenhle „obyčejný“ prášek nablýská okna a zbaví je šmouh, že? Stačí ho vmíchat do pěti litrů teplé vody a nechat pár minut působit. O zbytek úspěšné „mise“ se postará suchý hadřík a pár pohybů rukou.

Kopřivový šampon. A to jako vážně

Vnitřně se listy, natě i kořeny kopřivy užívají ke zlepšení látkové výměny a na celkové posílení organismu. Zároveň detoxikují krev od škodlivých látek, zlepšují činnost slinivky břišní a snižují hladinu cukru v krvi. Nelze nezmínit, že také spolehlivě léčí kašel, bolesti hlavy, anémii, astma, zápal plic, bronchitidu a kloubní potíže. Tato žahavá bylinka našla uplatnění i v kosmetice, neboť je přidávána do celé řady produktů. Jedním z nich je šampon, který kromě toho, že eliminuje výskyt lupů a současně mírní nadměrné maštění, také dokonale umyje okna. Přidáte jeho menší množství do kbelíku vody?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz