Hlavní obsah
Hobby a volný čas

Proč nikdy nevyhazuji lógr a vy byste také neměli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Shutterstock/GamePixel

Ať už máte rádi klasického turka nebo máte doma stroj na zrnkovou kávu, vždycky vám zbyde lógr. Co s ním? Já ho už pár let nevyhazuji a přihnojuji s ním kytky. Ale to rozhodně není jeho jediné využití.

Článek

Hnojivo na květiny

Kávový lógr je plný důležitých živin, které květiny, jež vyžadují kyselejší půdu, prostě milují (a potřebují). Přidejte jej proto na záhon či do květináčů.

Ochrana proti kočkám

Pokud vaše opečovávané záhonky používají kočky z okolí jako toaletu, přichystejte jim překvapení, které je od této zvyklosti odradí! Smíchejte lógr s najemno nakrájenou pomerančovou či citronovou kůrou a směsí záhony posypte.

Vůně do lednice

Pokud se potřebujete zbavit pachu v lednici, nechte v ní přes noc v několika mističkách lógr či ještě nepoužitou mletou kávu. Pohltí nežádoucí pachy a ještě lednici příjemně provoní.

Pomoc při vymetání popele

Pokud máte doma klasický krb, dobře víte, jak je těžké jej vymést, aniž byste jím pokryli polovinu místnosti. Příště proto popel posypte vlhkým lógrem – nebude tolik prášit a bude se snáze uklízet!

Tip pro rybáře

Živá návnada v podobě červů a žížal vám vydrží mnohem déle, pokud do půdy, v níž je uchováváte, přidáte trochu lógru. Zdá se totiž, že jsou stejnými milovníky kávy jako my. Navíc jim lógr dodá živiny, které potřebují.

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Lógr

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz