Hlavní obsah

Izrael válčí, ale dopad agrese Hamasu je mnohem širší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Izrael vyhlásil válku Hamas. Agrese Hams a podobných skupin ale zasahuje nás všechny.

Článek

V sobotu, brzo ráno v čase Sabbath, jako kdysi na Yom Kipur, teroristická organizace Hamas napadla Izrael. Útoky byly námořní, letecké a pozemní. Tisíce raket byly vypáleny na Izraelské území, ochranná zeď byla probourána a Hamas unesl, podle dnešních zpráv, více než 100 lidí. Mezi unesenými jsou i děti. Hamas drží 100 až 150 rukojmí.

Děsivá videa, ukazující zabíjení civilistů a únosy civilního obyvatelsta, se ukázala v mnoha mediích. Hamas prohlásil, že nebude šetřit ani děti a ženy, posléze dodal, že začne veřejně popravovat civilní rukojmí, pokud Izrael zaútočí na Gázu bez varování.

Jedna z rukojmí je Němka Shanni Nicole Louki. Byla odtažena v bezvědomí d vozidla, zatímco jí její únosci plivali na hlavu, tahali ji za vlasy a řvali Alah Akbar. Další je 85 letá Yaffa Adar. Počítáte dobře, Yaffa Adar je generace Shoa.

Benjamin Netanyahu vyhlásil válku proti Hamas. Izraelské vojenské síly osvobodily rukojmí v kibutzi Beeeri a Ofakim.

Pokud chcete vidět úžasnou technologii, podívejte se na video na MSN, kde uvidíte rakety vystřelené na Izrael, které ýelezné nebe rozprskne v oblacích.

Zatímco rakety pršely na civilní obyvatelstvo Izraele, mezinárodní media hledala omluvu pro Palestinskou invazi. Zvedla se vlna mezinárodního antisemitismu.

Dvě pro palestinské skupiny , jedna na Harvardu, ta vydala Společné prohlášení harvarfských skupin solidarity s Palestinouna situaci v Palestině, je těch skupin 31, druhá, Spravedlnost pro Palestinu, na univerzitě Columbia, vydaly prohlášení, že Izrael si útok zaslouží a že plně podporují Hamas. Policie v Berlíně zveřejnila záběry lidí slavících napadení a únosy. Lidé se smějí a rozdávají si cukroví.

Nesmíme podceňovat, že elitní školy, jejichž absolventi mají přístup k nejvyšším vládním, soudním a obchodním místům aktivně podporují zničení Izraele. Stejně nesmíme podceňovat, že vedení těchto škol se proti nim nepostavilo ani po veřejném odsouzní oběma skupinami profesorů, kteří vyjádřili podporu Izraele.

New York Times a Washington Post zamíchaly do reportáží o rukojmích a hrozbách poprav civilistů Hamasem zprávy o útrapách obyvatel Gazy. New york times jsou jediné velké noviny, které zmínily, že nejenom Izrael ale i Egypt sankcionují Hamas už 17 let.

Takové manipulace veřejného mínění jsou velmi nebezpečné. Je to vidět na komentářích zanechaných pod reportážemi.

Po vyhlášení války Hamgasu Benjaminem izrealské letectvo bombarduje Gazu. Svět se více stará o utrpení obyvatel Gazy, obyvatelstvo bylo varováno, než o nelidské zločny teroristů, které podle reportáží zahrnují stínání hlav miminkům.

Americký prezident Joe Biden slovně podpořil Izrael a Nancy Pelosi se zúčastnila memoriálu za oběti útoku na Izrael. Německo rozvažuje zastavení projektů v Gáze.

Politici zřídka jednají bez ohledu na veřejné mínění. Díky desítkám let dezinformace, mnoho lidí se domnívá, že Izrael je diskriminační stát, málo lidí si uvědomuje že Izraelští Arabové mají svoji reprezentaci v Knessetu nebo, že Izrael je destinací mnoha uprchlíků z Afriky, a nemají ponětí o historii oblasti.

Je nutné připomínat, že hodinu po tom, co UN uznalo stát Izrael, byla Izrael bombardována Arabskými sousedy. Nikdy neexistoval stát Palestina, krom takového jména užívaného pro židovský stát před Exodem. ˇUzemí bylo součástí Ottomanského imperia, které se rozpadlo po I.světové válce, a oblast byla pod Britskou správou až do konce II.světové války. Posléze Gáza a West Bank přešly pod správu Jordánu a Izrael je samostatný stát. Jordán odebral všem Arabům žijícím v Gáze a West Bank občanství v roce 1973 po tom, co předchůdce Hamas , Fatah, zavraždil jordánského ministerského předsedu. Jordán vyhostil zbytky Fatahu do Syrie. Deset tisíc příslušníků a pomocníků Fatah jordánskou reakci na zavraždění nepřežilo. Jordán opustil celé území. Terorismus je placená činnost i v Gáze i ve West Bank. V Syrii se Fatah přeměnil na ISIS, organizaci, se kterou úspěšně válčily západní i východní státy, byla tak nebezpěčná. Je nutné, aby se tato fakta stala veřejným povědomím.

Izrael porazí Hamas, není o tom pochyby. Je tu ale hrozba manipulovaného, pomýleného, a nebezpečného veřejného mínění. Je nutné, aby si světová veřejnost uvědomovala v jakém nebezpečí se Izrael denně nachází. Existuje rovněž nebzpečí koordinovaných nápadů, mnoha druhé, na celý demokratický svět.

Pro světovou židovskou obec je tato situace varování, jak dkouho budou Židé žít bezpečně a svobodně kdekoliv? Jen tak dlouho, dokud stát Izrael a jeho ozbrojené síly jim poskytují ochranu na mezinárodní politické scéně.

Pron nás všechny je to moment k zamyšlení. Hranice demokratických zemí jsou pod invazí stále rostoucího počtu běženců. Vnitřní struktury demokratických států čelí nátlaku nově přichozích, kteří chtějí demokratické systémy změnit, a ne na lepší ale na mnohem méně demokratické. Teroristické akce a regionální války odčerpávají finance a ti, kdo si neustále stěžují na diskriminaci jejich zemí také stále očekávají pomoc zadarmo. Jak dlouho je takový stav udržitelný?

L.W.Bolard

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám