Hlavní obsah
Hobby a volný čas

Dostihy a sázky naživo. Zažijte Royal Ascot počesku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: LaBrunneta

Chuchle Arena Praha

Nevíte kam o víkendu? Co takhle zažít oblíbenou deskovou hru - Dostihy a sázky - na vlastní kůži ve Velké Chuchli? Nemusíte si tu nutně pořizovat celou stáj, ale nějaký ten dostih pro větší zábavu vsadit můžete a zážitek to bude téměř královský.

Článek

Dostihy s sebou totiž nesou slušnou tradici a to nejen ve Spojeném království, kde Royal Ascot, který vznikl již v roce 1711, je jednou z největších společenských sportovních událostí roku, kam se sjíždějí davy i anglická smetánka. Klobouky, velké i malé róby, žakety, královská rodina,  proudy šampaňského a v neposlední řadě koně a sázky. Pětidenní akce je zárukou kvalitní zábavy, ze které se někteří účastníci sbírají (doslova) i několik dní.

Foto: LaBrunneta

Chuchle Arena Praha

I u nás v Chuchli dostihy táhnou už pěknou řádku let. Letos v září bude tohle povedené závodiště na hranici Prahy slavit 107 let. Zabrousíte-li do historie, zjistíte, že po zeleném trávníku se zde prošel třeba tatíček T.G. Masaryk, který založil populární podzimní dostih k výročí republiky - Cenu prezidenta republiky.  Nejznámější a nejslavnější dostih, České derby (od r. 1921), se pojede koncem června a jde o vrchol dostihové sezóny.

Foto: LaBrunneta

Chuchle Arena Praha

Akce probíhají o víkendech a to od začátku dubna do konce října. Jde buď o klasické dostihy nebo parkury. Obojí s sebou nese nezapomenutelný zážitek. Většinou se jede osm dostihů, na které si můžete před startem na místě vsadit. Čímž získá celá akce na atraktivitě a adrenalinu. Po zajetí dostihu většina publika odkráčí do padoku, kde si lze koně prohlédnout a probíhá zde slavnostní vyhlašování vítězů jednotlivých dostihů.

Pro naši rodinu je tahle letní společenská událost, alespoň jednou za rok, milým zpestřením a vzpomínkou na naše oblíbené návštěvy Royal Ascot. A ani my lehkému sázení neodoláme. Své favority vybíráme, značně neodborně, tedy primárně podle sympatie ke jménu. Loni nás zaujal kůň nesoucí jméno Karla Gotta, a jak už samotné jméno napovídá, byla to správná volba. Sice jsme se zlaťáky nabitým měšcem domů neodcházeli, ale výlet nám to slušně pokrylo. Letos na červnovém dostihu zas naši drobotinu zaujala královna - Queen of Cartes a Talulu. Vítězství nám přinesli oba dva. Jen na Charottu Dior jsme si už vsadit nestihli, což byla trochu chyba lávky.

Klobouk, fascinátor nebo nic?

Dříve se to vysokými klobouky, společenskými úbory na závodišti jen hemžilo. V dnešní době je dresscode ponechán na samotných návštěvnících tak nějak na volno. S kloboukem, či bez klobouku vám zde hlavu rozhodně nikdo neutrhne.

Foto: LaBrunneta

Velká Chuchle

Děti jsou vítány

Pominu-li samotný hlavní hřeb akce, tedy koně a dostihy, které i malé děti velmi zaujmou. Tak je pro nejmladší publikum zde bývá připraven i doprovodný program. Záleží na konkrétní akci dostihového dne, ale zažili jsme i divadlo, malování na obličej a různé organizované hry. Za pěkného počasí se děti mohou svézt na poníkovi a pohrát si na venkovním hřišti. Při zhoršeném počasí je k dispozici i suchá varianta dětské herničky v přízemí tribuny.

Foto: LaBrunneta

Velká Chuchle

Na dostihy je nejlepší vyrazit z Prahy vlakem. Ten ale bohužel v současné době ve Velké Chuchli nestaví. Pořadatel doporučuje využít náhradní a posílené autobusové spoje.

Klasické vstupné se pohybuje do 200,- CZK za dospělou osobu. Děti do 15 let vstup zdarma. Lze pořídit i nějaké VIP balíčky, či piknikové sety. Více informací a program připravované akce najdete na webových stránkách www.chuchlearena.cz

Foto: LaBrunneta

Malování na obličej v rámci dětského dostihového dne

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám