Hlavní obsah
Lidé a společnost

Musíš nabrat sliny a plivnout na tu věc! Věta přinesla Američance miliony dolarů!

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Pravdivý příběh o zázračné slávě jedné mladé Američanky!

Článek

„Hawk Tuah Girl“ je příběh obyčejné mladé ženy, která se nečekaně stala internetovou celebritou.

Tato žena, původně pracující v továrně na pružiny, se proslavila svým neotřelým (trochu košilatým) výrokem, kterým během krátké doby získala obrovskou popularitu na sociálních sítích.

O co tedy šlo?

Dnes slavná TikTokerka, dříve běžná dělnice v montovně, známá jako Hailey Welch (na českém netu jako mladá Welchová) se stala virální senzací díky své odpovědi na otázku o tom, co muži v posteli milují.

Vtipně a bez zábran odpověděla: „Musíš nabrat sliny a na tu ‚věc‘ plivnout,“ přičemž použila anglické citoslovce „Hawk Tuah,“ které připomíná zvuk jako naše „chrr, flus.“

Tento pro některé katolíky a republikány kontroverzní, ale pro jiné (hlavně mladé liberální) Američany vtipný výrok rychle získal nevídanou popularitu na internetu. A dostal se i k nám do Evropy.

Ačkoli určitě nejde o sofistikovaný „svěrákovský“ humor, právě takové momenty často přitahují pozornost online komunit. Prostě jednoduché a nečekané situace leckdy rychle získají obrovský dosah. Například český ministr V. Rakušan může jen tiše závidět

Welchová tak světu ukázala, jak mocný může být moment přirozeného humoru ve virálním světě sociálních médií.

Vzhledem k tomu, že v dnešní době mají sociální sítě obrovskou moc, nebylo a není překvapením, že její popularita raketově rostla a roste. Stala se z ní milionářka, je zvána do prestižních TV show, s prací v montovně nadobro sekla.

Závěrem

Globální internetová komunita prostě často uznává a oslavuje ty, kteří se nebojí být sami sebou. A roztomile prostořeká „Hawk Tuah Girl“ se stala ikonou této novodobé vlny. Ergo kladívko, v době, kdy jsou sociální sítě plné umělých filtrů a pečlivě připravených obrazů, je její přístup svěží změnou.

Hawk Tuah Girl se de facto stala symbolem toho, jak může nečekaný moment obrátit život naruby a otevřít nové možnosti.

Její příběh inspiruje mnoho lidí k tomu, aby byli sami sebou a nebáli se světu ukázat svou pravou tvář.

V dnešním světě, kde se často setkáváme s nerealistickými standardy krásy a úspěchu, přináší její příběh naději a připomíná nám, že opravdová krása spočívá v naší jedinečnosti a odvaze být sám sebou.

Prameny:

https://www.rollingstone.com/culture/culture-features/hawk-tuah-girl-haliey-welch-interview-1235057659/

https://cc.cz/pracovala-v-tovarne-na-pruziny-ted-ji-zna-cely-internet-kdo-je-hawk-tuah-girl-a-co-se-stalo-one-noci/

https://www.youtube.com/watch?v=C7tydu_erZo

https://en.wikipedia.org/wiki/Hawk_Tuah_Girl

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz