Hlavní obsah

Přes překážky: Tomáš Klus vyhořel nejen v životě, ale i v SuperStar

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Co možná nevíte o Tomáši Klusovi z Třince

Článek

Zpěvák Tomáš Klus je poměrně dobře známý pro svou úspěšnou hudební kariéru, ale existuje několik méně známých faktů, které vás mohou opravdu překvapit.

Závodní minulost

Narodil se poprvé 15. května roku 1986.

Než se stal zpěvákem a Zlatým Slavíkem, Tomáš Klus byl úspěšným sportovcem. Reprezentoval Českou republiku v moderním pětiboji a dokonce získal zlatou medaili na dorosteneckém mistrovství Evropy.

Klus hercem

Jako herec se Tomáš objevil v roce 2004 seriálu HOP NEBO TROP později ve filmu ŠEJDREM. Roku 2009 se objevil hned ve třech filmech - VENI, VIDI, VICI,

RYTMUS V PATÁCH a NADĚJE.

Ve vánoční pohádce TAJEMSTVÍ STARÉ BAMBITKY si zahrál roli prince Jakuba.

Aktuálně si v roce 2024 zahrál v seriálu Zalez do spacáku, který však u diváků a kritiků propadl (28 proc. na CSFD asi hovoří za vše), stejně jako Tomáš Klus v SuperStar, o čemž si povíme níže.

Vědomé rodičovství a popření moderní techniky

Se svou manželkou Tamarou se intenzivně věnuje výchově svých tří dětí s důrazem na vědomé rodičovství. Což je postmoderní styl, který zdůrazňuje emoční propojení s dětmi a uvědomělou komunikaci.

V určitém bodě své kariéry se Klus rozhodl přestat žít „v poKlusu“ a přestal používat mobilní telefony a sociální sítě. Tato změna byla způsobena jeho touhou po klidu a hlubším napojení na své okolí, přičemž se více soustředil na hudbu a duchovní růst.

Politická angažovanost

Klus je aktivním obhájcem lidských práv a veřejně kritizuje korupci a politické problémy v České republice. V roce 2018 se rozhodl přestat vystupovat na akcích, kde vystupují politici spojení s kontroverzními tématy.

Blamáž ve SuperStar

Psal se rok 2005 a ve druhém ročníku pěvecké soutěže se objevil tehdy neznámý mladík ze Severní Moravy.

Tomáši Klusovi, nadějnému modernímu pětibojaři, se zachtělo prorazit spíš na poli umění, a tak se devatenáctiletý kluk rozhodl zkusit své štěstí v tehdy velice populární SuperStar.

Již tehdy T.Klus tušil kudy běží mediální zajíc a tak se tam přihlásil. Avšak skandálně pohořel.

Třinecký rodák Klus svým výkonem sice zaujal porotce a miliardáře Michala Horáčka, méně už se líbil (ne)manželské dvojici Ondřej Soukup a Gabriela Osvaldová.

Ze základního kola sice Klus s odřenýma notama postoupil, dostal se do nejlepší stovky mladých zpěváků a zpěvaček, avšak posléze přišla pro dnešní megastar konečná. Tedy nikoliv Kateřina KONEČNÁ, ale vyhazov ze soutěže.

Nicméně Klus se nevzdal a zpíval dál a dál.

Stoupal výš a výš, až v roce 2012 vyhrál Zlatého Slavíka, porazil i Karla Gotta. Opravdu neskutečné. Dodejme, že v letech 2013–2015 vybojoval Stříbrného Slavíka. Gábina Osvaldová, jeho hlavní katyně v SuperStar, asi neveřila vlastním uším a očím.

Sečteno:

Tyto méně známé stránky jeho osobnosti ukazují, že Tomáš Klus není jen hudebník, ale i člověk, který se neustále rozvíjí, hledá hlubší smysl života a snaží se měnit svět kolem sebe. A z tempa ho nevyvedou ani drobné či větší nezdary jako ve zmíněné soutěži SuperStar.

Prameny -

https://www.vlasta.cz/celebrity/tomas-klus-superstar-2005-video-dnes/

https://www.tyden.cz/rubriky/video-takhle-v-superstar-kdysi-soutezil-slavik-tomas-klus_260289.html?showTab=nejctenejsi-24

https://www.aktuality.sk/clanok/222290/video-ceskeho-slavika-vykopli-zo-superstar-tomas-klus-v-roku-2005/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz