Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Raději budu bydlet se lvem a drakem, než bydlet se zlou ženou

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Fejeton o partnerských vztazích.

Článek

Jednou, když jsem procházel starými texty z dob, kdy svět ještě nebyl zcela pohlcen technologiemi a lidé si vážili umění metafory, narazil jsem na staré rčení: „Raději budu bydlet se lvem a drakem, než bydlet se zlou ženou.“

Přiznám se, že mě tahle věta přiměla k divokému úsměvu. Ergo kladívko, byl to úsměv s lehkým záškubem obavy, jak by asi na tuto větu reagovala má drahá polovička.

Rozhodl jsem se o tom přemýšlet a udělat si malý osobní experiment.

Nejdříve jsem si musel ujasnit, co vlastně znamená „zlá žena“.

Je to ta, která nedává dostatek prostoru pro mužské sny o poklidném dni s fotbalem v televizi? Nebo snad ta, která požaduje neustálé skládání prádla, zatímco mužské srdce touží po nevinném lenošení?

Lev a drak - to není jen tak

A teď k tomu lvu a drakovi. Řekněme, že se nastěhujete do domu, kde vám na jedné straně přede v koutě lev, a na druhé, v komíně, chrápe drak. Lev by asi nebyl špatný spolubydlící, pokud byste mu pravidelně nosili bifteky. Jen byste museli dbát na to, aby si vás nepopletl s večeří.

Drak by také mohl být v pohodě, pokud byste mu povolili občasný výbuch ohně na grilování, aniž byste přitom přišli o střechu nad hlavou.

Ale po nějakém čase byste si uvědomili, že ani lev, ani drak nejsou takoví, jak se na první pohled zdá. Lev by mohl být docela fajn, pokud ho podrbete za uchem, a drak? No, ten by se mohl stát nejlepším kamarádem, se kterým byste mohli grilovat každý víkend. Problém je, že ani jeden z nich nepřipraví večeři, nezeptá se, jaký jste měli den, nebo vám nepomůže najít ztracené klíče od auta či ovladač od televize.

Závěrem

A tak se dostáváme k pointě: Bydlení s „drakem“ a „lvem“ může být zábavné a dobrodružné, ale nakonec zjistíte, že i ta „zlá žena“ má něco do sebe.

Možná není tak zlá, jak se zdá – možná je jen realista ve světě plném snílků. Možná je to ona, kdo udržuje oheň v krbu a plnou ledničku, zatímco vy sníte o soubojích s draky nebo s Lidovci.

Protože nakonec, i když máte doma „draka“ a „lva,“ kdo jiný by vám řekl, že je čas vynést odpadky?

A tak, děcka, zůstávám s tím, co mám. Draka nechávám v knihách, lva v ZOO a na mincích, a svou ženu si raději ponechávám vedle sebe. Co kdyby zrovna dnes měla náladu uvařit něco po čertech dobrého?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz