Hlavní obsah
Knihy a literatura

Kniha: Správní právo procesní

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Anotační recenze důležité právnické knihy z oblasti veřejného práva.

Článek

Kniha Správní právo procesní od vážených autorů Kateřiny Frumarové, Tomáše Grygara, Olgy Pouperové a Martina Škurka nabízí ucelený a podrobný výklad správního práva procesního, zaměřující se na teoretické i praktické aspekty této právní oblasti.

Publikace systematicky pokrývá základní principy správního práva procesního, přičemž se opírá o aktuální právní úpravu a judikaturu, zejména se zaměřením na správní řád. Kniha nabízí nejen přehled tradičních institutů, jako je správní řízení, ale také se věnuje speciálním řízením podle zákona o přestupcích a vyvlastnění.

Velmi silnou stránkou knihy je její důraz na vazby mezi jednotlivými procesními instituty, což pomáhá čtenáři lépe pochopit fungování správního práva jako celku. Autoři kriticky analyzují právní úpravu i její interpretace, upozorňují na sporné otázky a nabízejí možná řešení. Text je protkán poznámkami a doplněn o výběr odborné literatury, což čtenáři umožňuje hlubší studium.

Ergo kladívko, publikace, která vyšla v nakladatelství C. H. Beck v Praze, je nejen výborným studijním materiálem pro studenty a studentky právnických fakult, ale také cenným zdrojem informací pro odborníky z praxe, jako jsou advokáti, soudci či pracovníci správních orgánů.

Vzhledem k rozsáhlému a detailnímu zpracování je kniha vhodná i pro přípravu na profesní zkoušky.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz