Hlavní obsah
Umění a zábava

Veselé historky s telefonem a dědečkem

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

TEA-Mobile: Revoluční operátor pro dědečky.

Článek

Dědečci mají v našich životech své pevné místo. Jsou to ti, kteří nás naučili jezdit na kole, krást motorky a třešně anebo číst mapu (i když už dneska všichni používáme navigaci).

A také jsou těmi, kdo nám neustále připomínají, jak „za jejich mládí bylo všechno lepší“.

Vše začalo nevinně. Dědeček si po obědě, jako vždy, sedl ke stolu s novinami a šálkem silného ruského černého čaje. Mobil, jak už to tak bývá, měl hned vedle sebe, kdyby volala babička z vedlejší místnosti nebo kamarád Tonda z nedaleké hospody.

A co čert nechtěl, v okamžiku, kdy se děda rozhodl položit mobil na stůl, telefon mu vypadl z ruky a přímo do šálku. Žbluňk!

V tu chvíli by se dalo očekávat klasické: „Ach, ne! To je konec!“ Ale ne, místo toho přichází Terezka, jeho malá, vtipná vnučka, která situaci okomentovala jedinou geniální větou: „Dědo, teď máš TEA-Mobile!“ A bylo to.

Veškerá tíha situace odlehčená jedním dětským vtipem. Dědeček se zarazil, ale pak se začal smát. No a smích je nakažlivý, takže ani babička nezůstala pozadu.

„Ještě že jsi ho nenamočil do vody,“ dodala s úsměvem babička, „to bys měl Voda-fone.“

To už jsme se smáli všichni. Možná to bylo z lehkého šoku, možná z představy dědy, jak volá s mobilním čajem, každopádně smích nás nepustil dobrých deset minut.

Ergo kladívko, kdo by to byl řekl, že mobilní operátoři nám poskytnou takový zdroj rodinného veselí? Zatímco většina lidí by v této situaci rychle utíkala na internet hledat „co dělat, když si namočím mobil do čaje“, my jsme místo toho našli TEA-Mobile. Na chvíli jsme zapomněli na moderní technologie, na ten všudypřítomný tlak být neustále online, a prostě jsme si užívali ten dokonalý veselý rodinný moment.

A co na to chudák telefon?

No, bohužel se rozhodl, že bude mít „permanentní čajovou pauzu“ a nikdy už znovu nenastartoval. Ale to nevadí. Děda má teď nový, tentokrát pečlivě chráněný před nástrahami nápojů. A kdykoliv se v rodině něco pokazí, připomínáme si TEA-Mobile a smích je zpátky.

Jedno je jisté – naše rodina už nikdy nebude brát mobilní operátory vážně. Odteď totiž, když někdo z nás dostane nový telefon, první otázka zní: „A na jaký nápoj jsi připraven?“

S úsměvem se žije lépe! .....i v Brně!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz