Hlavní obsah

Smutek nad články o důchodcích

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Kdo je ten zlý důchodce ?

Článek

V posledních dnech jsem přečetla několik článků na téma důchodci a musím říct , že jsem byla znechucena. Zejména tím o zbavení svéprávnosti v "určitém věku “. Uvědomuje si ten pisálek a jemu přikyvující , že ti zlí důchodci jsou naši rodiče a někdy prarodiče ? A za chvíli to budeme my?

A že ta generace seniorů vychovala nynější vědce , doktory , učitele , strojaře , elektrikáře ,zedníky , instalatéry , zemědělce , řezníky , řidiče , sestřičky , opraváře a další , které nemá kdo nahradit .

Tito lidé asi neměli ani prarodiče a někteří ani rodiče . My naštěstí ano . Děda zemřel když jsme byli malí , ale babička s námi byla dlouho . Dodnes vzpomínám , jak v 60ti letech nazula důchodky a šla se mnou na zamrzlý potok hrát hokej , protože moji starší bráchové mi utekli na rybník. Jak byla nadšená , když si na ples oblékli kvádro a ona je pochválila slovy : no vidíte , jak vám to sluší , to je lepší , než ty vaše RYPLE (tím myslela džíny).

Nebo když nás hlídala ,uvařili jsme kotel a po návratu rodičů hlásila našemu taťkovi (synovi) : Fando , všechno v pořádku , jen musíš dolít vodu do šimpanze (tím myslela expanzní nádrž).

A chodily ji navštěvovat její kamarádky , které byly jak babičky z pohádky a vyprávěly , jak to bylo , když byly mladé . A my je poslouchali a měli k nim úctu . A čím jsme byli starší , tím víc jsme chápali , jak to měli těžké a že naše sušení sena , nad kterým brbláme , je prkotina.

Do dnes si pamatuji , vůni PAMELY , kterou jsem babičce mazala záda a pečených jablek na másle , která mi pak dala na misku .

Debaty o tom , jestli jsou staří horší než mladí bych smetla ze stolu . Je to stejné , jako se vším - nejde o národnost , o barvu kůže , o věk . Buď jsou lidi dobří a nebo ne . A důchodci jsou převážně lidi , kteří si své odpracovali a mají nárok na penzi , klid , pochopení a péči těch , které vychovali a něco naučili

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám