Hlavní obsah
Cestování

Kounické burčákobraní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Lenka Saurusová

Kounické burčákobraní se koná v srdci historického centra Dolních Kounic, města plného památek, kulturních akcí a dobrého vína pyšnící se bohatou historií.

Článek

Během soboty 30.09.2023 se hosté Kounického dvora mohou těšit na burčák od lokálních vinařů, jakou jsou Razhouzský, Rajhradské klášterní nebo Víno z 
Trboušan. Šéfkuchař si připravil i speciální menu - uzená kroupová polévka, vepřo bao zelo (krkovice, zelí v bao knedlíčku), burger s trhaným masem, burger se sýrem, švestkové crumble, vafle a grilované sele. Taktéž nabízí na opečení špekáčky a pro děti vafle zdarma.

Rodiny s dětmi jsou vítáný, pro děti si připravili i speciální program, a to malování kamínků, omalovávání nebo netradiční dětský koutek.

Od 17:00 do 22:00 bude hrát skupina Metronom.

Přijde poznat nové kouzelné místo kousek od Brna.

Dolní Kounice a její okolí jsou ideálním místem pro pěší turistiku, která vám umožní objevit krásy této malebné oblasti. Naším tipem je okruh kolem Dolních Kounic. Tato trasa začíná u turisticko-informačního centra na Masarykově náměstí a provede vás přes krásné vinice, pole a lesy, zatímco si prohlédnete všechny významné památky a místa Dolních Kounic. Během vaší cesty se můžete těšit na židovský hřbitov, Židovskou synagogu, klášter Rosa Coeli, hrad a zámek Dolní Kounice, kostel sv. Petra a Pavla nebo kapli sv. Antonína, odkud se vám nabízí úchvatný výhled na celé město.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz