Hlavní obsah
Cestování

Raději autentické zážitky než tlačenice v davu aneb kam vyrazit na podzim

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: se svolením Worldee

Východ slunce v Jordánsku

V čem jsou podzimní dobrodružství lepší než ta letní? Jednoduše ve všem – ceny jsou přívětivější, klima příjemnější a lidé milejší, protože nejsou pod tlakem neřízených davů turistů.

Článek

Položme si tedy otázku, proč cestovat do zahraničí v létě, kdy je u nás zpravidla krásně, můžeme podnikat plno venkovních aktivit a užívat si tak skvělé období v roce bez extrémních výdajů? Proč cestovat na jih spolu s obrovskými davy ještě za větším parnem, když teploměr v ČR ukazuje nad 30 °C?

Aktuálně přichází na scénu opomíjený podzim ukrývající v sobě poklady, které s rukou v kapse předčí letní sezónu. Nová cestovatelská platforma Worldee proto vyzývá všechny cestovatele a dobrodruhy, aby si prodloužili léto cestováním mimo turistickou sezónu.

Za polární září na Island

„Země ohně a ledu“ je úchvatná v jakémkoliv ročním období. Ale na podzim se opět noční islandská obloha třpytí polární září, jejíž pozorování je nezapomenutelný zážitek. Na Islandu žije skupinka Čechů, kteří si  tuto zemi oblíbili už dávno a cestovatele mohou provést těmi nejzajímavějšími místy.

Zažít věčné jaro na Madeiře

Na portugalském ostrově Madeira můžete zažít všechna roční období během jediného dne. Připravte se na procházky kolem vodních kanálů zvaných levády, pěší treky po madeirských horách a okouzlení koupáním v přírodních vulkanických jezírkách i v moři. Černé pláže vytvářejí kontrast k zeleni ostrova a přitom se můžete těšit na nespočet dechberoucích výhledů a vodopádů. To vše za doprovodu skvělých lidí, kteří vám nabídnou dobré madeirské víno a lahodné jídlo. Madeira je opravdovým rájem pro cestovatele, kteří hledají pohodu a nádhernou přírodu v jednom.

Objevit tajuplné Jordánsko

Jordánsko, dlouho přehlížené a nyní znovuobjevené, je jako klenot mezi moři - Rudým na jihu a Mrtvým na severu, s úchvatnou pouští Wadi Rum. Toto království nabízí fascinující směsici historie, kultury a nádherné přírody, ať už jde o moderní Ammán, starobylou Petru či pohostinnost místních obyvatel.

Navštívit nejzelenější z kanárských ostrovů La Palma

La Palma je nejzelenější z Kanárských ostrovů a díky absenci masového turismu si stále zachovává svoji autentickou tvář. Sopky, hory, borovicové lesy, vavřínové pralesy, romantické pláže, milí lidé, skvělá gastronomie a ideální klima. Od severu k jihu nabízí více než 1000 km značených tras. Během jednoho týdne je tak možné navštívit ta nejzajímavější místa.

Surfovat a toulat se po Maroku

Maroko je nádherná země plná pestré přírody, bohaté kultry postavené na tisíce let starých základech. Maroko nabízí všechno po čem dobrodruh prahne a pokud sem někdo zavítá, rád se opět vrací, ať už kvůli dobrosrdečným berberům u pohoří Atlas, přírodní scenérii nebo parádním vlnám pro začátečníky i pokročilé.

O Worldee:

Worldee je cestovatelská platforma, která se zaměřuje na zprostředkovávání autentických, dobrodružných cest do zahraničí tvořených zkušenými cestovateli. To vše s důrazem na autentické poznávání a cestování po neobjevených místech bez davů turistů a hlavně bez starostí, protože Worldee obstará vše potřebné. Najdete zde kompletní balíčky včetně letenky, ubytování a dalších služeb. Vydat se  můžete za Čechem v zahraničí (Expatem), druhou možností je cesta v malé skupince se zkušeným průvodcem (Travel Buddym)  nebo vyrazit za dobrodružstvím na vlastní pěst.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz