Hlavní obsah
Sport

Barák to vyřešil

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Barák vyřešil naše účinkování na ME v kopané.

Článek

Mnoho fotbalových fanoušků se těšilo na zápas s Tureckem. Žili v naději, že konečně zvítězíme a přerušíme negativní bilanci, kterou máme s tímto státem. Počítalo se s třemi body a tím pádem postupem z naší skupiny. Začátek vypadal velmi slibně, ale jen do dvacáté minuty, kdy Antonín Barák dostal druhou žlutou kartu, a tím rozhodl , že veškerá předsevzetí a plány vzaly za své. Barák a jeho ego zničilo vše, co bylo na Turky připraveno. Mám pocit, že některé osoby v našem realizačním týmu nedokáží střízlivě odhadnout náturu a fotbalové schopnosti některých hráčů. Nikdo nepopírá technické dovednosti Baráka, ale tento hráč není stavěný na rychlý a dynamický fotbal. Je pomalý a i když to s míčem umí, jeho hračičkaření je brzdou pro tým. Fotbalista může být pomalý, ale pokud má přehled a rychlé myšlení jako měl Horvát, tak je přínosem. Jenomže Barák není Horvát.

Další nevyjasněnou záležitostí pro fotbalovou veřejnost je, že Barák byl za Šilhavého vyřazen z kádru. Nikdy se fanoušci fotbalu nedozvěděli, proč k tomu došlo. Lze se jen dohadovat a spekulovat. Pravděpodobně je v tom jeho povaha a možná neserioznost. Ve Fiorentině většinou sedí na lavičce a je náhradníkem. Přesto to vypadá, že Barák si myslí, že má navíc a určitým způsobem to dává najevo, hlavně, co se týče reprezentace. Nemyslím si, že za Šilhavého byl vyřazen pro nic za nic. Hašek mu dal novou příležitost, a on ji uchopil tím nejhorším způsobem. Zvítězilo jeho ego nad kolektivem. Hašek řekl, že Barák potrestal sám sebe. On nepotrestal jen sám sebe, ale všechny, co se snažili uspět na ME.

Dalším nešťastníkem v našem mužstvu je Hložek. Hráč, který je stále opěvovaný a fotbalovými experty stále protěžovaný. Stále slyšíme, jaký je to fotbalový talent, ale zatím pořád nic nepředvedl. Já čekám, kdy se ten talent probudí a začne něco předvádět. Dosud toho však bylo velice málo. Hraje již dlouho a myslím si, že je dost přeceňovaný. Když byl vyloučen Barák, tak jsem si říkal, že nebudeme hrát v deseti, ale v devíti, protože Hložek v oslabení je ještě více neviditelný.

V druhém poločase, kdy došlo k změnám v sestavě, naši hráči předvedli konečně fotbal, na který jsme se těšili. I v deseti neskutečně tlačili na Turky a po vyrovnávací brance bylo vidět, že Turci dostali strach o výsledek a podle toho vypadala jejich hra. Zdržovali, zakopávali míče a uchylovali se k faulům. Projevila se jejich náladovost a mentalita. Druhý poločas ukázal, že naši fotbalisté jsou schopni hrát kvalitní fotbal, když jim teče do bot. Jenomže takhle by měli hrát vždy. Bez zbytečného taktizování, chytračení a vydat ze sebe maximum.

Co se týká trenéra Ivana Haška, měl jsem pocit, že po odchodu Šilhavého se toho moc nezměnilo. Je fakt, že Hašek měl na prosazení svých představ strašně málo času, aby provedl určité změny v herním stylu a dalších záležitostech. Je logické, že vsadil na jistotu a to, co dříve za Šilhavého jakžtakž fungovalo. Uvidíme po ME, jakým směrem se bude náš fotbal pod trenérem Haškem ubírat. Někdo možná řekne, že je již starý na to, aby přišel s něčím novým a zajimavým. U každého to funguje trochu jinak. Koubek, který trénuje Plzeň je o hodně starší než Hašek a dá se říci, že zraje jako víno.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz