Hlavní obsah

Odpověď na článek Zrušení Benešových dekretů ........

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Zrušení Benešových dekretů by bylo nejlepší omluvou za poválečná zvěrstva

Článek

Po přečtení článku od pana Hartla jsem nabyl dojmu, že autor článku je provokatér. Nevím kolik je p. Hartlovi let, ale bude pravděpodobně jeden z těch mladších agitátorů, který je pořádně naivní a z historie si vzal jen to, co se mu hodí a též použil zkreslené argumenty. Autor jaksi pozapomně na to, že těsně před druhou světovou válkou sudeťáci v pohraničí začali napadat naše obyvatelstvo, polovojenské oddíly napadaly naše četnické stanice, vraždily naše občany a vyhrotilo se to natolik, že do pohraničí musela přijet naše armáda a udělat zde pořádek. To jen na úvod. Většina občanů německé národnosti v našem pohraničí byla proti našemu zřízení a přála si, aby Sudety byly připojeny k Německu. Souhlasili s politikou Hitlera a v podstatě to byla pátá kolona v našem státě. Je neskutečné, jak se v současné době zkresluje historie. Pamětníci pomalu vymřeli a přisluhovači v tomto státě toho hned zneužívají. Mnoho potomků sudeťáků by si přálo, aby se to vrátilo do starých kolejí. V jednom měl Beneš pravdu, když vizionářsky řekl, že uplyne nějaký čas a kolaboranti budou zkreslovat historii, budou chtít nastolit staré pořádky, budou lhát a pracovat na tom, aby pohraničí bylo opět osídleno sudeťáky. O vysídlení sudeťáků z pohraničí rozhodly vítězné mocnosti, a to zdůvodu, aby se historie již nikdy neopakovala. Ano, při vysídlování se děly často nepěkné věci, ale nepěkné věci se děli pane Hartl již těsně před druhou světovou válkou, kdy naší lidé byli vyhnáni z pohraničí. Potom to samozřejmě bylo během války, kdy bylo zavražděna spousta našich občanů. Takže co chcete pane Hartl soudit. Nám nepřísluší něco upravovat a korigovat. Zkoušel jste si řici, jak by jste se při odsunu sudeťáků zachoval Vy, když by jste věděl, že někdo z nich se podílel na likvidaci Vaší rodiny? Není dobré se v tomto šťourat a myslím si, že vše ať zůstane tak, jak to bylo nastavené.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám