Hlavní obsah
Názory a úvahy

Sympaťačka Bridget Jones aneb nadýchni se a leť!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jiří Vítek / Seznam.cz

Jakkoliv se Bridget snaží přesvědčit ženy, že jejich atraktivita a úspěch nespočívají v jejich váze, zdá se, že někomu ta slečna může působit i trauma…

Článek

Otázka zní, kdo to tady vlastně přibral? Renée Zellweger - konkrétní ženská s konkrétní postavou! Je dobré si uvědomit, že když dvě dělají totéž, není to vždycky totéž. Renée navíc přibírá usilovným pojídáním koblih. Výsledek? Obličejík se dobrácky zakulatí a rozšíří se pas. Režiséry tak často žádaná herečka se nám nabíráním na váze mění v přerostlou předškolačku s podprsenkou! Existuje, když už jsme u tělesných proporcí, mezi popsanými typy postav žen, postava zvaná trubice. Na její zlepšení máme různá doporučení, ohledně cviků i stravování. Filmy o Bridget Jones jsou ale komedie - tady se hodí případné nedostatky oblečením nepotlačovat, nýbrž zvýraznit!

Další otázka zní, na co se díváme? Hledíme na obrazovku, která, jak známo, přidává herečkám na váze sedm kilogramů. O tom jsem se sama přesvědčila! Jednou jsem šla do restaurace na oběd a po schodech jsem stoupala za mladými modelkami, mířícími stejným směrem. Přijely do vedlejšího kulturního domu, kvůli chystané módní přehlídce. K mému velkému překvapení se mi ty mladé dámy nezdály být úplně v pořádku. Působily dojmem někoho, kdo je ještě ve vývinu. Samá ruka, samá noha! Co mě nepřekvapilo, bylo to, že ty z krásek, které vypadaly přesto dost zdravě - napjatá svěží pleť a třeba lesklé a silné vlasy, si daly českou kuchyni. Slečny, které vypadaly unaveně a vyčerpaně, si objednaly jen nízkokalorický salát. Snad jakási jejich zoufalá honba za domnělým štěstím, které může být, když na to přijde, i na dosah ruky!

Pokud jde o poměr výšky a váhy, jsou mezi ženami obrovské rozdíly ve vizáži a často i ve zdraví. Znám paní, která váží v kilogramech tolik, co měří v centimetrech nad jeden metr. Jakmile vejde, všichni muži ztuhnou, protože výsledek je velmi vydařený! Pokud bych si tento výškově váhový poměr pořídila já, vešla by asi hruška s odřenými stehny, co zatahuje břicho a nadechovaný vzduch hrne až pod ramena. V tu chvíli navíc doufá, že ta výplň po přitažení lopatek vytvoří dvojky k světu!

Další otázka zní, co nám na Bridget vlastně vadí? Není to, náhodou, místy i ten rozmilý plný ksichtík, který nám pak skoro trochu chybí v díle třetím? Také to znáte, milé dámy? „Vypadáš jako křeček!“ Křeček - to tedy ne! Tak se dáme na jablka, tu a tam jedno vejce, kousek suššího pečiva a k tomu nezbytný - jak nám ubývá sil, teplý nápoj. BMI už je dávno pod normálem a křeček tam sedí pořád!!!

Co bych k tomu řekla dnes? Byly to zbytečné starosti! Stejně se mi většinou líbil ten kluk, který po mně koukal, když se dívám zpátky. Kdybych se já jemu byla nelíbila, proč by to dělal? Navíc - v okamžiku, kdy se mi, podle tamtamů, podařilo to dotáhnout až na jakousi vicemiss (značně lokální), snažila jsem se posilováním a dietami natolik vylepšit, až se mi obličej konečně vyrýsoval. Mohla jsem jít rovnou na casting! Na Bonda… Pánové, ti vzali okamžitě zpátečku. Navíc, musím napsat, že s roky bere kulatý obličej za své, bez jakýchkoliv snah. Nenechte se, milé dámy, znejistit nějakými závistivci! Zdravé tvářičky má i kdekterá vskutku krásná a slavná herečka. Dá se, navíc, obličej šikovně upravovat a všelijak stínovat, aby vypadal jinak. Když někdy vidím fotografie mnohých hvězd, pořízených před jejich líčením a po něm, říkám si, že je to až neuvěřitelné, co je možné působivě měnit!

Člověk toho musí o sobě a o životě poměrně dost vědět, aby si mohl i přiměřeně užívat a dostal se do fáze, kdy jí, aby žil, místo toho, aby byl v kolotoči po jídle bažící a hladovějící fáze „Žiju, abych jedl!“ Váha má pak větší tendenci ustálit se na hodnotách, které jsou pro konkrétní osobu a její kvalitní žití prospěšné. Jeden by ale také neměl brát věci moc vážně, stejně se mají často jinak, než si myslíme. O tom ty komedie o Bridget Jones přece jsou! A vlastně, nejen o Bridget Jones!

Chápu, že pár mých poznámek nemusí spravit všechna momentální zoufalství holky či kluka, a že i vážných příčin k nim je hodně, ale když jsme třeba právě u toho vzhledu, tak zkuste věřit, že naděje umírá poslední! Je hodně poznatků, které se dají vyčíst z knih o úspěchu. Mně třeba inspiruje vyprávění o muži, který se roky marně snažil vykopat poklad, až hledání jednoho dne vzdal. Někdo jiný si ale dal tu práci a jeho poklad našel. Kousek od místa, kde jeho předchůdce s prací skončil. Občas se stane, že si pomyslím, že ještě vydržím, že mám před sebou třeba jen ten malý kousek!

Tančete, zpívejte, recitujte, hrajte, modelujte, navrhujte, šijte, pleťte, pište, básněte, studujte, tvořte! Jděte do toho, žádný strach! Správné přátele to postupně přivede. Život dokáže být dostatečně krásný i bez okamžitých zázraků, které se, když vytrváme, sem a tam stávají, tu a tam dějí!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz