Hlavní obsah
Aktuální dění

Důkaz: Nemocnice v Gaze jako hnízdo teroristů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Útvar mluvčího IDF, Wikipedia - Licence CC BY SA 3.0

Brigádní generál Daniel Hagari, hlavní tiskový mluvčí izraelské armády.

Zatímco svět kritizuje izraelskou protiteroristickou válku v Pásmu Gazy, zejména pak operace v lokalitách, v nichž se nalézají nemocnice, Izrael argumentuje, že jde o legitimní vojenské cíle.

Článek

Důvodem je skutečnost, že v podzemí nemocnic se nachází stanoviště teroristů a jejich zbrojní arzenál. Kromě toho: tam také skončila některá rukojmí gangstersky unesená z Izraele během agrese ze 7. října.

Důkaz poskytl 13. listopadu sám hlavní tiskový mluvčí izraelské armády (IDF) brigádní generál Daniel Hagari, kterého často vidíme i v našich TV zprávách. (Ačkoli Hagari sloužil během své předchozí vojenské kariéry v námořnictvu, má hodnost brigádního generála a nikoli odpovídající ekvivalent kontraadmirál, protože v IDF mají všechny tři složky - pozemní síly, letectvo a námořnictvo – jednotný systém hodností. Přesto se můžeme na některých anglicko-jazyčných serverech s označením kontraadmirál Hagari setkat – a není to chyba.)

Generál Hagari doprovázel elitní jednotku námořnictva Šajetet 13 a 401. obrněnou brigádu na jejich misi v Gaze, jmenovitě v tamní dětské nemocnici Al Rantisi, kterou předtím pomohl Izrael organizačně evakuovat. V nemocnici nechal pořídit videozáznam, jehož je průvodcem; jde o unikátní dokument o pravdivosti izraelského tvrzení, že Hamas používá zdravotnická zařízení jako lidské štíty. Video po návratu prezentoval na tiskové konferenci. (Podstatná část je také na YouTube – ZDE.)

Na ní, po slovech „právě jsem se vrátil z Gazy“, informoval o tom, co pod nemocnicí viděl. Ještě na povrchu důkaz o tom, že teroristé využívají elektřinu nemocnice k napájení vlastních buněk pod ní. Z elektrorozvaděče vedou kabely do šachty s žebříkem; když po něm sestoupil, objevil to, co propalestinští aktivisté nikde ve světě nechtějí slyšet a vidět.

V suterénu nemocnice bylo nalezeno skladiště zbraní a další techniky: granáty, výbušná zařízení, útočné pušky AK-47 (tzv. kalašnikovy - LS), RPG (ruční tankové granátomety – LS), pás pro sebevražedný útok. Vedle toho PC zařízení, peníze, nářadí aj.

V další místnosti se nacházelo velitelské stanoviště teroristů a co je neméně děsivé, v jiné části suterénu narazil generál Hagari a jeho doprovod na velmi vážné podezření (takříkajíc hraničící s jistotou), že v těchto prostorách byla držena rukojmí unesená z Izraele. Například kojenecké lahve (položené na ovládacím rozvaděči s nápisem „World Health Organization“), balík dětských kalhotkových plen „Slip Bebe“, ale také narychlo rozpojený drát u nohou křesla, kterým byla zjevně svázaná unesená osoba. Nechybělo ani provizorní splachovací WC.

Kromě toho tam stojí motocykl s prostřelenou nádrží a zbytky vlasů a osobních drobností rukojmí. Jak si pamatujeme z počátku agrese Hamasu, teroristé odváželi některé unesené na motocyklech a vše nasvědčuje tomu, že jedním z cílů byl i suterén nemocnice Al Rantisi. Tato zjištění budou detailně zkoumat z Izraele povolaní forenzní specialisté.

Izrael je v nezáviděníhodné, absurdní pozici. Musí se nejen bránit teroristické agresi, ale také idiotskému nařčení, že agresorem je on. (Zkusme najít na oficiálních anglicko-jazyčných serverech v muslimském světě zmínku, že agresorem je Hamas a Izrael se legitimně brání; kolik takových vyjádření najedeme?) Mimo to nejsou Izraelci ve válce s „normálním“ nepřítelem, který alespoň částečně dodržuje nějaké konvence. Bojuje s teroristy, kteří používají teroristické metody a neštítí se ničeho. Bojuje se zlem na úrovni vražedných komand SS, sadistů z koncentračních táborů, Islámského státu a Al Kajdy. Světem ne zcela pochopen musí znovu a znovu trpělivě vysvětlovat a dokazovat, jak se věci mají, jaká je pravda – a ne příliš je v tomto úsilí úspěšný. Fanatická protiizraelská nenávist je nebetyčná.

Závěrem snad jen vyjádření generála Hagariho z 13. listopadu, které vyjadřuje podstatu problému: „Během uplynulého týdne jsme vyvinuli snahu o bezpečnou evakuaci pacientů, kteří se léčili zde (v nemocnici Al Rantisi -LS) i v jiných nemocnicích. Izrael pomohl řediteli nemocnice evakuovat pacienty do bezpečnějšího zdravotnického zařízení. Je tomu tak proto, že naše válka je proti Hamasu, nikoli proti lidem v Gaze, zvláště ne proti nemocným, zraněným, ženám či dětem. Naše válka je proti Hamasu, který je používá jako lidské štíty.“

Pochopí svět tato slova?

Zdroje a odkazy:

Server The Times of Israel – ZDE

Server Kanál 7 - ZDE

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz