Hlavní obsah
Názory a úvahy

Jiří Rajchl je slabý vánek oproti Robbymu Wellsovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: LukaasMoody

Před pár lety dosáhl vrcholu současný formát společnosti, dnes již padá jako lavina do propasti. Záchrana je možná ve změně formátu společnosti.

Článek

V posledních časech je jméno pana Rajchla v souvislosti s demonstracemi Česko proti bídě v mediálním prostoru často propírané a nutno dodat že v negativním smyslu. Veřejnost mnohdy s takovými zprávami a výroky proti Rajchlovi nesouhlasí, přičemž svůj názor opírá právě o vysokou účast lidí na demonstracích. Tento stav plně odráží fakt, že polarizace společnosti je veliká a vzhledem k nastavení současné vlády můžeme předpokládat její další nárust. Přičemž právě takto výrazně rozdělená společnost naznačuje, že mnoho lidí s nastavenou vládní linkou nesouhlasí a nemíní se s ní smířit.

Pořadatelé demonstrací nabízejí zajímavé řešení současné neblahé situace, která spousty Čechů uvrhává do chudoby, nicméně nejedná se o revoluční řešení, spíše klasická, která se dají zařadit do rámců spotřebitelského smýšlení. Nicméně i přes to u mnohých politiků a sdělovacích prostředků vyvolává kalejdoskop negativních emocí, který se jako Niagarský vodopád padá na posluchače.

Nikdo by nečekal, že doslova revoluční řešení chudoby a nedostatků by mohlo přijít právě z kolébky spotřebitelského smýšlení, a to z Ameriky. Fanouškové sci-fi by to jistě nazvali nevýznamnou chybou v matrixu, ale díky globálním problémům, kterým dnes lidstvo čelí, má Robby Wells silný potenciál změnit své výroky v bouři, která z povrchu zemského smaže současný spotřebitelský styl života, jenž je zodpovědný za všechny současné války, krize, křivdy a nedostatky.

Robby Wells (kandidát na prezidenta USA v roce 2020) na globální konferenci Naše záchrana je ve sjednocení, která byla online odvysílaná na platformě Creativesociety dne 12. 11. 2022 a simultánně překládána více jak do 100 jazyků otevřeně vylíčil, jak americký lid zažívá nejhorší časy ve své historii. Ty jsou způsobené hroucením tuzemské ekonomiky. Vysoká inflace ujídá z výplat a úspor citelnou sumu, díky tomu obyčejní lidé ztrácí své bydlení, protože už nemohou platit nájem či hypotéky.

To bychom mohli vnímat jako přechodnou a stravitelnou věc, ale bohužel situace je vážnější, něž na první pohled vypadá. V USA značně roste dětská chudoba. Robby veřejnost vyzval k zamyšlení nad tím, jak je možné, že v Americe, nejrozvinutější zemi světa, přibývá stále více dětí, které chodí spát hladové. Ale i toto není jediný problém. Současně s tím bezpečnost amerického lidu a především školních dětí díky náhlým a nepředvídatelným útokům střelců ve školách významně klesla. Napříč zemí je cítit strach a nejistota z budoucích dnů, což je smutné a nebezpečné vzhledem ke klimatickým změnám, které v blízké budoucnosti ohrozí životy většiny lidí na planetě.

Robby otevřeně a upřímně sdělil, že za současný stav může spotřebitelský formát, který je výhodný pouze pro malou skupinu lidí na světě a ostatní lidi staví proti sobě. A to se děje v době, ve které klima – jediný nepřítel lidí smetává Američany z povrchu zemského. Svět potřebuje restart, potřebuje jednotný funkční model, který sjednotí lidi a porazí klima. S ohledem na tyto vážné skutečnosti oznámil, že pokud bude kandidovat na prezidenta USA, základním kamenem jeho kampaně bude budování Tvořivé společnosti, protože začlenění Osmi osnov Tvořivé společnosti zajistí stabilní, bezpečný a pohodlný život všem lidem. A proč právě Osm osnov? Právě ty skutečně odráží potřeby všech lidí na světě, protože je vytvořili sami lidé, ne politici. Politici vytváří pouze nové a nové akční plány, které nefungují.

Závěrem dodal, že pokud usedne do prezidentského křesla posadí Putina a Si Ťin-pchinga k jednomu stolu a oni přijmou Tvořivou společnost.

Pan Reichl se snaží přehodit výhybku českého politického rychlíku, ale pan Wells jej může zcela vykolejit a vytvořit zcela jiný formát, ve kterém železnice bude pro všechny ve velmi nadstandartním provedení a jako bonus - zcela zdarma.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám