Hlavní obsah

Dárky, kterým se vyhnout? 16 tipů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Autor/ka fotografie: Yan Krukau: https://www.pexels.com/cs-cz/foto/zena-darek-stastny-usmivani-6210138/

Žena s dítětem

Dárky je většinou lepší dávat než dostávat - ale není nic horšího, než se dívat, jak jej někdo rozbaluje a předstírá, že se mu líbí. Ušetřete si trapasy tím, že vynecháte tyto nejhorší dárky všech dob a raději se zasmějete zrovna, spolu s námi.

Článek

Tyto tipy jsou možná až moc konkrétní a vysvětlivky až moc upřímné. Samozřejmě se všechno odvíjí od osoby, kterou obdarováváte. Pokud však na to chceme jít obecně…

Někdo nám to přeci někdy nahlas říct musel.

Fitness pomůcky

Všichni máme alespoň jednoho přítele, jenž je naprosto posedlý fitness. Nikdo však nechce riskovat nechtěné naznačení potřeby zhubnout.

Milostné knihy

Vyměňte si role. Na tváři by se vám samotným objevila celá paleta odstínů červené, kdybyste museli otevřít nějakou takovou sérii před přáteli a rodinou.

Společenské šaty

Rozhodně nechcete vidět ženu, jak se tváří, když jí koupíte velikost XL a ona nosí velikost S.

Dárky, které jste dostali a „posíláte je dál“

Jednoduše… Ne.

Domácí mazlíčci

Živá, dýchající stvoření jsou dary, které s vámi zůstávají někdy i na celý život. Nikdy nikomu nedávejte zvíře, o které by se nemusel umět postarat, zejména ne něco napůl děsivého, jako je ještěrka.

Omlazující krém

Co takhle namísto toho použít krém s příjemnou sezónní vůní? Opět nevítané připomenutí toho, co čas nevyhladil, ale naopak.

Pomůcky na úklid

Vaše oblíbené úklidové pomůcky a spreje možná vykouzlí úsměv na tváři vám, ale vaši přátelé a rodina se budou divit, co se jim vlastně snažíte říct.

Nůž

Nová sada příborů může být opravdu užitečným dárkem pro začínajícího kuchaře nebo někoho, kdo začíná s vařením. Nedarujte však jen jeden velký nůž. To je děsivé.

Spodní prádlo

Pokud ho dáváte své drahé polovičce, je to romantické. Pokud ho dáváte neteři, je to divné.

Lyže

Nejenže jsou šíleně drahé, ale lyže vyžadují i výuku lyžování. Kdo to případnému nelyžaři zaplatí?

Suvenýry

Navštívili obdarovaní toto místo? V obou případech pravděpodobně nepotřebují nevkusnou magnetku, která by jim připomínala váš zážitek. Buď si ji z rozumného důvodu nekoupili, nebo si ji (možná z méně rozumného důvodu) koupí sami.

Figurky

Ručně vyráběné dárky nebo dokonce pozorné přání by byly lepší volbou než tyto zcela zbytečné dekorace.

Osvěžovač vzduchu

Svíčky mají v sobě alespoň zabudovanou určitou sezónní sentimentalitu. Dát někomu osvěžovač vzduchu je jako říct: „Tvůj dům smrdí - naprav to!“

Tvarovací prádlo

Nebuďte krutí.

Poukaz na služby jako „vosk“

Masáž, manikúra nebo ošetření obličeje jsou krásné způsoby, jak někomu ukázat, že si zaslouží být hýčkán. Stačí si jen moudře vybrat danou „opečovávací“ službu.

Váha

Upřímně řečeno, pokud vám někdo dá váhu, máte plné právo mu ji vrátit.

Několik slov na závěr

Je dost možné, že některé dárky už jste dát stihli, nad jinými jste přemýšleli. Já taky. A není třeba se za to veřejně lynčovat, ani si sypat popel na hlavu. Nutno dodat, že někteří sběratelé opravdu ocení figurky, lyžaři zase lyže a nadšenci do úklidu něco, co jim jej ulehčí. Důležité vždy bylo, je a bude myslet na danou osobu. Vcítit se do její kůže, naslouchat tomu, co si přeje a v neposlední řadě si uvědomit, že dárky mohou být brány jako různé náznaky (i když nechcete a myslíte to úplně jinak). Důležité je nenadělat víc škody, než užitku.

Tak šťastnou ruku při jejich výběru!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám