Hlavní obsah
Hobby a volný čas

Jak zabalit dárek? Pět praktických rad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Autor/ka fotografie: Andrea Piacquadio: https://www.pexels.com/cs-cz/foto/drevo-muz-ruka-pracovni-stul-1050256/

Balení je prý skoro tak důležité, jako dar samotný. Dobrý vzhled může přidat na radosti jak z dostávání, tak z darování – můžete dát prostor své kreativitě.

Článek

V tomto článku se dozvíte praktické rady, jak zabalit dárek, tak aby potěšil oko, jak vytvářet kreativní a originální balení a na co si dát naopak pozor.

1. Soudit knihu podle obalu?

První dojem, zná to každý. Králík by se v pytli neměl ani kupovat, ani darovat. Navíc hezké balení či dekorace dají najevo, že jste dané osobě darovali i kousek svého času.

2. Jak by měl být dárek zabalen?

Především by měl být zabalen pečlivě a precizně. Pokud se jedná o balicí papír, měl by odpovídat velikosti dárku a mít příjemný vzor, barvu. Můžete také použít přírodní papír, který se těší stále větší oblibě. Dále by měl být dárek dobře uzavřen. K tomu můžete použít lepicí pásku nebo stuhy.

Dalším důležitým aspektem je kreativita. Namísto toho, abyste jen zabalili dárek do papíru, můžete jej ozdobit různými dekoracemi, jako jsou stuhy, mašle, květiny nebo ozdobné prvky. Výše zmíněný přírodní papír například můžete pokreslit. Větší osobitost také dodá originální krabice nebo třeba šitý pytlík, který může sloužit jako další dárek sám o sobě.

3. Do čeho jej zabalit?

  1. Balicí papír: Nejběžnější a nejjednodušší způsob, jak zabalit dárek, je použít kvalitní balicí papír. Balicí papír má různé vzory a barvy, takže si můžete vybrat ten, který se nejvíce hodí k příležitosti nebo k dárku.
  2. Dárkové krabičky: Jsou skvělé, protože jsou lehké a snadno se s nimi manipuluje, navíc je pro vytvoření originálního vzhledu můžete ozdobit.
  3. Přírodní materiály: Elegantní, minimalistické, snadno vylepšitelné. Bavlněná taška může být praktickou součástí dárku.
  4. Skleněné nebo kovové nádoby: Lze je využít především na maličkosti jako oříšky nebo sůl do koupele. Zároveň mohou sloužit jako dekorační prvek.
  5. Dárkové tašky: Klasika, když nevíte, co dál. Do tašky se dá všechno. A pokud ne, dá se to do dvou tašek. Obrovským plusem je to, že nemusíte řešit tvar dárku.

4. A čím tedy zdobit?

Je to jednoduché, navíc se u toho můžete zabavit a objevit, kam až vaše originalita sahá. Využít lze jak různé stuhy a pásky, tak například dřevěné ozdůbky. Existuje nespočet možností k tvoření, nápadů z Pinterestu na napodobení. Záleží především na tom, jak moc máte času.

Pokud jste výtvarní nadšenci, můžete balicí papír sami obarvit či pokreslit. Plusem je, když u toho dbáte na věci, které má obdarovaná osoba ráda – nadšeného matematika nadchne ještě více „podmínka předání“ v podobě příkladu k vyřešení, napsaného klidně na balicím papíře (na přírodní se píše a kreslí nejlépe). Milovnici koček rozhodně potěší roztomilá nálepka koťátka a někdo, kdo miluje květiny, rozhodně nepohrdne sušenou vylisovanou květinou nalepenou na dárkové tašce.

Foto: Autor/ka fotografie: monicore: https://www.pexels.com/cs-cz/foto/darek-vanoce-krabice-balicek-1474961/

Dárek

5. Na co si dát pozor?

Co všechno se může stát? Jsem příznivcem černých závěrů a hodně krát se jim nevyhnu. Několik tipů může pomoci jim předejít.

  1. Stříhání – Hlavně. Nestřihnout. Do. Dárku.
  2. Lepení – Pokud používáte tekuté lepidlo nebo tavnou pistoli na přilepení ozdob, dbejte na to, abyste nepřilepili obal k dárku samotnému.
  3. Přeplácanost – Ne všechno je nutné přizdobovat. Některé tašky jsou kýčovité samy o sobě, nemusíte jim přidávat.
  4. Výběr vzoru – I tady platí, že méně je někdy (a v tomto případě vždycky) více.
  5. Velikost dárkového balení – Je zbytečné dárek do balení rvát na sílu, nebo mu naopak dopřávat až moc místa. V obou případech se může rozbít ještě na cestě.

Pár slov na závěr

Není to až taková věda, jak to vypadá. Není to ani tak důležité, aby se k vám svět otočil zády, pokud náhodou vyberete zebrovanou třpytivou tašku, nebo to úplně neumíte s lepicí páskou. Hezké balení nicméně potěší. A to i vás při jeho případné výrobě.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám