Hlavní obsah

V tělocviku přitvrdit, to je cesta!

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Marek Věchýtek https://app.vaibe.ai/image-generation

tlustý chlapeček v tělocvičně

Děti a studenty, kteří v tělocviku zdržují ostatní, je třeba přeřadit do skupiny pro nemotory.

Článek

Neuvěřitelné. Eva Slachová svádí pohybovou neschopnost děti na učitele, prý nemají správný přístup, a tělocvik neznámkovat. Vždyť stejně není u dětí oblíbený.

O své tělo se musíme starat, především musí být pořád v provozu při nějaké rozumné aktivitě, protože jinak se stáváme tlustí a nemotorní. Časem to dokonce pochopili mnozí staříci a starší ženy, a běhají či jezdí na kole. Je to podle lékařů prevence mnoha chorob a zlepšuje to i duševní stav.

Takže není divu, že školy ať základní po vysoké tělocvik v osnovách mají. Snaží se prostě vychovávat děti komplexně podle hesla „Ve zdravém těle zdravý duch.“ a těžko jim to mít za zlé.

Ale je tu problém - děti tělocvik nemají rády. Co s tím?

No nic, jedině přitvrdit. Pořádně prohnat ty malé lenochy a tlusťochy. Ale s malou úpravou - rozdělit děti v tělocviku na ty normální, a tělesné postižené, čímž zde myslím tlusté - aby tlusťoši nekazili hodinu normálním dětem. Ale bude to mít i další pozitivní efekty: Za prvé tlusťoši dostanou hodinu, šitou jim na míru, takže by měli stíhat, a za druhé, budou mít černé na bílém, že tělesně jsou lůzři, kteří nevyhovují.

Nechme stranou skutečné malé invalidy nebo trvale nemocné děti, kteří objektivně všechno v tělocviku nezvládnou. Malí zdraví tlusťoši by však zařazením mezi nemotorné děti měli (i se svými rodiči) minimálně dostat téma na přemýšlení, že by snad se sebou měli něco dělat. Lépe v mládí, než ve stáří, že?

A že hubnout jde, když se snažíš - to malí tlusťoši mají před očima, v protože v každé třídě je nějaká malá anorektička. Dusejte v tělocviku pro své zdraví, tlustí lenoši! Méně jídla a po škole místo mobilu či počítače nějaký zdravější sport, to je pro vás ten nejlepší start do života.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám