Hlavní obsah
Finance

Kryptoměny a chyby, kterých se vyvarovat

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Marek Zelinka/Leonardo.ai

Někteří zbohatli, někteří přišli o peníze. Zde několik pravidel, jak předejít té druhé cestě.

Článek

Anketa

Investujete do kryptoměn?
Ano
81,5 %
Ne
14,8 %
Zvažuji to
3,7 %
Celkem hlasovalo 27 čtenářů.

Kryptoměn je dnes nespočet. Kdo se vyzná, může vydělávat a investovat podle svého. Pokud v tom ale nejste kovaní, doporučuji se podívat na žebříček kryptoměn podle celkového obsahu peněz. Dnes je třeba celkový objem investovaných peněz bitcoinu 1,1 bilionu dolarů. Pak je dalších pár měn, které mají hodnotu v miliardách. Laicky bychom mohli říct, že jsou celkem bezpečné pro investici a za rok tu určitě budou. Neinvestoval bych do měny, která má hodnotu v milionech.

Před jakýmkoliv nákupem se podívejte na historii měny. Pokud dnes stojí bitcoin cca 55 tisíc dolarů a před rokem byl na třetině, je velká šance, že ho může čekat propad. Pokud je jeho hodnota třeba 120% historického minima, pak je ten správný čas k nákupu.

Když máte své portfolio a čekáte, nenechte se pobláznit sny o bohatství. Šance, že kryptoměny poskočí o tisíc či deset tisíc procent je skoro nulová. Došlo k růstu? Máte zisk alespoň 100%? Možná je lepší vrabec v hrsti než holub na střeše.

Pokud jste koupili a dojde k propadu, nepanikařte a neprodávejte, abyste „zachránili“, co se zachránit dá. Prostě se smiřte s tím, že je to dlouhodobá investice. Možná to zabere měsíce, možná roky. Nakonec to ale vyroste, stačí počkat.

A poslední rada: Neinvestujte peníze, které můžete v následujícím roku potřebovat k přežití. Vždy si nechte rezervu.

Zdroj: Coinbase

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz