Hlavní obsah

Petr Fialů sní o „pololetním“ vysvědčení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiérovo časté příliš kladné hodnocení partnerů ve vládě je někdy v rovině snění. A budou mu za jeho velkorysost vděční i později ???

Článek

Petr Fialů sní o „pololetním“ vysvědčení

Pětispolková pevnost proti Babišovi se údajně začíná drolit. A tak je nutno bubnovat na poplach a nesedět jen u nepříjemných průzkumů a utěšovat se sladkou nutellou, třeba z Němec či Polska. Důvodů máme dost. Jsme, zejména podle premiéra a předsedy ODS, silné a sebevědomé strany. A to pololetí vlády docela ušlo, tedy dle oblíbeného premiéra.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A jak by pan profesor mohl oznámkovat své pomocníky ? Takto :

Jednička

TOP 09 a zejména Markétka (MPA). Úžasná jednota celé masy členů topáků pod vedením vůdkyně, která podpoří každý nápad premiéra a i pro nesmyslné názory nachází zdůvodnění. Jsou to prostě milí, mladí, někdy odvážně jdoucí za hranu slušnosti (MPA, mladý Kolář). Prostě takoví pevní svazáci, kteří nekritizují a navíc se dokážou vypořádat se stárnoucími kverulanty (Mirda K.) i ohnout myšlenky zakladatelů dle potřeby.

Odměna za úspěšnou dvouletku je nejen sladká, ale i zajišťující príma budoucnost – vezmeme je v rámci sjednocení do svých řad (vzor KDS máme), dáme aktivním jedincům pár funkcí (placených) a jedeme dál (to koukáš Mirdo Ká, jak se ti to TOP rozpouští ?…)

Jednička mínus, někdy dvojka

To nejlepší dávám dvojici malý mužík Miloš Vystrčil a milý Marián Jurečka. Skvělí chlapci, jen by to chtělo více rozmyslu než něco plácnou. To platí u Vystrčila od časté změny státní příslušnosti podle toho, kde zrovna Miloušek je (při frekvenci cestovní kanceláře Senátu PSČR se to nedá ani usledovat). A Marian zase musí více přemýšlet i hlavou. Oni ti hrozní voliči mají občas pamatováka a vzpomínají, jak bylo výhodné jít do předčasných důchodů dle ministra v roce 2022 a najednou je nutno bránit dřívějším odchodům dle stejného ministra. Sliby zemědělcům řeší ale Marian skvěle – mlčet a příp. zatloukat. Zocelil se při lhaní po tragické střelbě v prosinci a já ho podržel jako chlapa, který se sice projeví jako totální asociál (vhodně zvolený ministr i sociálních věcí), ale už po dvou třech týdnech se omluvil, tak co, to se zapomene.
Ovšem strany těchto chlapců hodnotím přísněji – moc se jim nedaří. Skvělé ovšem na mé rodné straně (a díky Pavlovi, Zbyňkovi, Mirce a dalším) je, že mne ještě nevykopla a neposadila sem nějakého chytřejšího kverulanta (např. je tu Kuba, zuby skřípající Skopeček a podobní další téměř nespokojenci). Stejně skvělé je, že v dnes nejmasovější straně, tedy u lidovců, se nenašel nikdo, kdo by to chtěl teď převzít. Myslím, že, i díky mému úžasnému vedení trojSpolu i pětiSpolku a hlavně výsledkům mé vlády se do čela lidovců bojí jít každý.

Máme tu ještě ty kluky a holky - pirátky. Nechávám je blbnout, jezdit po světě, zaměstnat ve státní správě a oni za to nedělají takřka nic (trochu to mrzí to nezvládání u IT), jen prostě nechápu, že jejich nicnedělání jim ještě přidává ve volebních průzkumech.

Jen kladné slovní ohodnocení

Ne, nedovolím si u našich stanařů nějaké známkování, nedejbože kritiku. Co dělá Vítek na rozdíl ode mne aktivní chlapík, do toho nemám právo kecat. Ani bych ho nehonil do rychlejšího vyšetřování střelby v prosinci, ani nezpochybňuji žádná jeho prohlášení. Nestojím o vysvětlení migrace, práce policie, pošty ani a cestování po besedách. On mi jen řekne , jak mám reagovat a já tak učiním. Tady jsem na rozdíl třeba od hodnocení slovenské vlády bytostný demokrat.
Nakonec ani topce ani Marianovi do toho nemluvím a Bartoše a jeho party se snažím si nevšímat. Ostatně si nevšímám nejen jich, ale i neviditelných členů vlády. Myslím že tam máme i jakousi Helenu, prý i Šalamouna a Mikuláše a také Bak-su i Józefa říkali. Jen ten hoch z Hradce, coby takyministr, si nějak moc vyskakuje a neváží si toho, že nemá agendu. Ať moc neleze na světlo, nebo ho budou trápit jako toho nešťastníka přes zdraví od Markéty nebo našeho Martina za díry a kupky na silnicích, či statečného chlapáka - střelkyni Janu, která něco plácne a je zle a kdo to má furt žehlit. Červíček (v hlavě ne Martin z Hradce) vrtá jen, zda budou i nadále vděční? Jak dlouho?

A na to právě já čas nemám. Už teď trávím zbytečně bohužel snad polovinu času v Čechách a na Moravě. A přitom jsme se zavázali podpořit cestovní ruch (zahraniční) a tenhle slib, na rozdíl od jiných chci plnit, plním ho a budu plnit. Pořád jsou na světě země, které ještě se mnou neměly tu čest. A doma mám schopné kolegy, kteří mne zastoupí a umí promluvit i k agendám, které neřeší běžně (já se v tom moc taky neorientuji), nebo vůbec a třeba slušňák Martin Kupka může mluvit o všem a úplně stejně.

A k opozici

Kdo nejde s námi – jde proti nám. Aktuálně lustrujeme, zda se ti nehodní dostatečně ulívali z ruštiny, neřešíme SSM (svazáků nás bylo…), zda nesledují brzy již zakázané filmy, zda věří v moudrost Bruselu a hlavně mé osvícené vlády. A protože s námi opozice nejde, dokonce nás kritizuje, nedostatečně chválí naše nákupy, výdaje i postoje, minulost nemají tak zapomenutou jako my, známka nemůže být vůbec dobrá, takže nic. A to platí i pro příznivce opozice (dezoláty, učitele, mladý doktory, traktoristy) – odhalíme, prověříme, nahlásíme.

Ale už končím. Bilance dvouleté vlády je jasně tak 1 až 1-. Ještě je nutné domluvit těm agenturám, že mají pomýlená procenta a té zpropadené agentuře co mne, sympaťáka, dává na chvost oblíbených státníků. Ale já se už musím balit s dalším dárkem (záloha na éra už jde) k nejvyššímu za mořem, když s tím nejvyšším ve Vatikánu asi brzy skončím jako se Slováky.

p.s. od P.F. :
Andrejovi bude zvonit v uších, co všechno velkému bílému otci na něj řeknu (i to, že nechce ty stíhačky) a ještě tam budu dříve než generál, Orbán, Fico, Klaus, Zeman a vůbec vy ostatní.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Něco zvoní – budík – Petr Fiala vstává a těší se ne tak na další den – těší se na den na cestách mimo zem, ve které byl zvolen za premiéra.

M. Červa

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz