Hlavní obsah
Lidé a společnost

Kdo je Flash Shelton? Lovec squatterů, který vrací reality jejich vlastníkům

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Johannes Wünsch / Pixabay

Obsazování neobydlených nemovitostí. Jedna z forem boje krajní levice proti kapitalismu

Vypadá jako Rambo a ke svým protivníkům dokáže být stejně nesmlouvavý. Flash Shelton křižuje Ameriku a z okupovaných domů vypuzuje squattery tak, že se k nim nastěhuje. A začne být velmi nepříjemný.

Článek

Denně nosí černou taktickou uniformu ověšenou pepřovým sprejem, paralyzérem, obuškem a kamerou. Pro každý případ má za pasem i pistoli Glock 26. Jmenuje se Flash Shelton (57) a jeho revírem jsou nemovitosti po celých Spojených státech. Přesněji: domy a byty, kam vnikla nezvaná návštěva v podobě skupiny squatterů. Pod přezdívkou „lovec squatterů“ našel sice drsnou, ale účinnou recepturu na tento obtížně řešitelný problém. Standardní postup právní cestou je totiž drahý a hlavně pomalý.

„Začalo to tím, že jsem se snažil být dobrým synem,“ vzpomínal Shelton v rozhovoru pro časopis People. Před pěti lety, po otcově smrti, se jeho matka snažila prodat dům v severní části Kalifornie. Nešlo to, protože se tam mezitím nastěhovala partička lidí i se všemi svými věcmi. „Policie mi řekla, že s tím nic nenadělá, protože se jedná o občanskoprávní věc,“ řekl dál tento bývalý vyhazovač. Strávil víkend studováním právní stránky věci, ale dobral se jen veškeré marnosti takového postupu. Rozhodl se tedy jít na to po svém.

V odkazu níže se Shelton chlubí dalším úspěšným zásahem, tentokrát v metropoli hazardu Las Vegas.

S matkou sepsal nájemní smlouvu o užívání domu a z ulice sledoval pohyb všech squatterů na pozemku. Vně i uvnitř stavby instaloval kamery a pak spustil akci. „Podívej se: teď mám dům ve vlastnictví já a máte čas do konce dne, abyste všechny své věci odtud dostali ven. Co zůstane, je moje. A budu vás stíhat, pokud se sem pokusíte vrátit,“ oznámil Shelton jedné z přítomných dívek. Video ze zásahu zveřejnil na YouTube, což spustilo lavinu zájmu jiných takto postižených občanů. Jeho budoucích zákazníků.

Čepice s nápisem Vypadni

Zájem je totiž obrovský, denně mu volají tři, čtyři lidé. Zhruba stejný počet zakázek pak vyřídí každý měsíc. Shelton a jeho spolupracovníci už mají zavedené postupy, zkraje se squattery vyjednávají. První, co takový nezvaný host uvidí, je ledově klidná vyhazovačova tvář korunovaná baseballovou čepicí s nápisem Vypadni. Když to nepomůže, začne „zásahová jednotka“ s potížisty bydlet. Všude kromě koupelen a ložnic rozmístí kamery, pokud možno vypnou plyn a ohřev vody. „Sprchuji se pak studenou, jsem přizpůsobivý,“ směje se Shelton.

Ve vrcholné fázi „odderatizování“ nemovitosti je zahájena její údajná rekonstrukce. Třeba se vrtají díry do zdí, rozřezávají dveře motorovou pilou, v takovém prostředí nikdo dlouho nevydrží. „Do každé situace jdu s očekáváním toho nejhoršího, ale přizpůsobuji se tomu nejlepšímu,“ dodává Flash Shelton. Aktuálně spouští i vlastní televizní pořad Squatters Show. Může se do něj přihlásit jakýkoli „pan domácí“ s tímto typem problému na území státu Nevada.

Seznam zdrojů:

https://people.com/squatter-hunter-shares-his-tricks-for-booting-illegal-tenants-8667966?

https://www.cbsnews.com/losangeles/news/the-squatter-hunter-takes-aim-at-illegal-tenants-across-california/

https://nypost.com/2023/08/11/handyman-flash-shelton-has-cracked-the-squatters-system/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz