Hlavní obsah
Lidé a společnost

Sharon Stone překonala rakovinu i mrtvici. Zpívá, maluje a vrací se ve filmu „Nikdo 2“

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Georges Biard / Creative Commons Licence 3.0 Unported

V roce 1992 šokovala publikum festivalu v Cannes jako bisexuální vražedkyně ze „Základního instinktu“. A takhle tam zářila o 11 let později.

Thriller „Základní instinkt“ ze Sharon Stone udělal hvězdu. Pak ji srazila mozková příhoda, prošla si rakovinou prsů. Nyní však triumfuje jako malířka a uvidíme ji v pokračování akční řežby „Nikdo“.

Článek

Nic podle pravítka. Hrála v jednom z největších trháků první poloviny 90. let Základní instinkt, ale také v jednom z údajně nejhorších filmů všech dob Catwoman (2004). Ano, uhádli, její jméno zní Sharon Stone. Jakkoli se to navenek nezdá, ve svém životě čelila a dosud čelí tvrdým výzvám. V roce 2001 ji ochromila silná mrtvice, která způsobila nechtěnou pauzu ve slibně rozběhnuté kariéře (k dnešnímu datu necelá stovka filmových a televizních rolí). Devět dní se herečka potýkala s krvácením do mozku, které ohrožovalo všechny životně důležité funkce. Celková rekonvalescence trvala dlouhých sedm let.

V tomtéž roce lékaři v jejím hrudníku diagnostikují nezhoubné gigantické národy. Ambiciózní chirurg poté Sharon bez konzultace voperuje o číslo větší implantáty, protože prý budou víc ladit k jejím bokům! Ne dost tomu: herečku svírají bolesti v jejích útrobách, prášky nepomáhají, a tak si vynutí další vyšetření. To odhalí benigní nádor… I s pomocí chemoterapie však tyto strasti překonala a nepřekvapí, že loni dostala Cenu za odvahu od Fondu na výzkum ženské rakoviny.

A nyní malé odlehčení. Jak se dnes dívá na své slavné přehození nohou bez kalhotek v Základním instinktu? „Aspoň to dokazuje, že jsem přírodní blondýnka,“ vtipkuje Sharon Stone. Minulý měsíc si na svém instagramovém účtu ikonickou pózu zopakovala. Se slovní hříčkou „Basically…Yours“ odkazující jak jinak než na Basic Instinct (viz odkaz níže).

V šestašedesáti letech se zdá být k nezastavení. Letos nazpívala cover verzi slavného songu Paroles, paroles (v roce 1973 italský originál proslavili ve francouzštině Alain Delon a Dalida). Jejím protějškem v duetu se stal galský šansoniér Julien Doré (42), videoklip je už na cestě. Úspěšně tvoří, vystavuje a prodává převážně abstraktní plátna za statisíce dolarů. „To, že maluju, je zázrak. A to, že jsem prodala dva obrazy neurologickému centru, kde pracuje lékař, který mi zachránil život, za půl milionu dolarů, není nic jiného než dar z nebes,“ raduje se herečka.

Ani na sobě nejvíc vlastním filmovém hřišti se rozhodně nenudí. Ve výrobě je pokračování akčního spektáklu Nikdo, který před třemi roky v kinech překvapil nečekaným poměrem „cena-výkon“ (náklady 16 milionů, tržby přes 57 milionů dolarů). Sharon Stone tam ztvární hlavní záporačku, která má notně potrápit zabijáka v podání Boba Odenkirka. Premiéra už příští rok!

Seznam zdrojů:

https://people.com/health/sharon-stone-reflects-on-her-breast-tumor-surgery-exclusive/

https://www.dotyk.cz/magazin/sharon-stone/

https://www.interviewmagazine.com/culture/we-have-this-odd-connection-sharon-stone-in-conversation-with-jon-hamm

https://en.wikipedia.org/wiki/Sharon_Stone

https://www.hollywoodreporter.com/lifestyle/lifestyle-news/sharon-stone-speech-banking-collapse-breast-cancer-1235355047/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz