Článek
Vloni jsem dostala od dcery saturejku k zasazení. Říkala jsem, že je jí hodně a já ji používám jen na jeden recept. Mami, to nevadí. Budeš ji mít i na ozdobu, protože krásně kvete. Tak letos mě opravdu překvapila. Je krásná.

Saturejka na naší zahradě

Saturejka
A pokud byste chtěli vyzkoušet recept na Kanadské řízky, kde právě používám saturejku, tak jej sem dávám. Mám jej od kamarádky už víc než 40 let a neustále nám chutná.

Kanadské řízky
Kanadské řízky: vepřové maso (nejlépe krkovička) nakrájíme na řízky a jemně naklepeme, osolíme, obalíme ve strouhance, jen ve strouhance
pekáč vymažeme celý máslem a do něj položíme řízky, okořeníme navrch saturejkou,
na každý řízek dáme větší kousek másla a na to položíme čtvrtku anebo půlku jablka ((záleží na velikosti jablka)
dáme péct do trouby na 200 stupňů necelé dvě hodiny, zkrátka až maso i jablka hezky zhnědnou
podáváme s bramborem a čerstvou zeleninou
Kombinace masa a pečeného jablka přináší opravdu požitek. Takže dobrou chuť, pokud budete zkoušet.