Článek
Společnost spolupracuje s Kauflandem od roku 2016 a v Německu je v provozu už 70 kiosků. V kioscích se pokrmy přímo připravují na místě a čerstvé potraviny si můžete odnést v boxu. V nabídce jsou sushi rolky, rýžové a nudlové speciality, poke bowls či japonské street food. Pochoutky můžete zakoupit za 90 Kč (maki) a 129 Kč (gyoza), bowls jsou od 149 (například yakisoba nudle s kuřecím masem vyjdou na 199 korun). Speciální top mix s mořskými plody a lososem je možné pořídit za 449 Kč a velké párty sety od 999 Kč.
„Český trh je pro nás zajímavý nejen blízkostí, ale také s ohledem na preference zákazníků, které se v posledních letech značně posunuly právě k novým gastronomickým zážitkům a rostoucí oblibě exotické kuchyně. Japonskou kuchyni konzumují 3 ze 4 Čechů, což je pro nás indikátor velkého potenciálu. Chceme jim nabídnout vysokou kvalitu surovin a autentických ingrediencí,“ komentuje vstup na český trh John Örmä, ředitel Sushi Circle.
V posledních letech společnost zaznamenává výrazný růst a v německém maloobchodu s potravinami je více než 300 autentických sushi kiosků a koncept autentických kiosků se pravděpodobně rozšíří i Čechách.
Sushi nebo suši je tradiční japonský pokrm a patří k nejznámějším jídlům japonské kuchyně. Skládá se z rýže, kousků ryb, mořských řas a z dalších ingrediencí jako je zelenina, houby nebo ovoce. Jsou to zkrátka malá sousta rýže, která jsou obalená v mořské řase a plněná rybami, zeleninou, křenem wasabi a zdobí se kaviárem, semínky a bylinkami. Podává se k nim rybí sójová omáčka.
Také patřím k milovníkům sushi a poprvé jsem jej ochutnala možná před dvaceti lety či více, nevím přesně. Jím je hůlkami, přestože s nimi nejsem moc zdatná, ale jinak se ani jíst nedají. Přestože občas vařím „fejkovou“ čínu nebo se inspiruji Indií, sushi přece jen vyžaduje znalosti a dovednosti, takže na jeho přípravu si netroufám a ani mě to neláká. Něco prostě přenechávám odborníkům, i když vím, že někdo dokáže domácí sushi připravit.
Sushi je považováno za jedno z nejchutnějších jídel na světě a má příznivce po celém světě. Existuje velké množství druhů, a navíc je to velmi zdravé jídlo pro svůj nízký obsah tuku, vysoký obsah bílkovin a omega kyselin. Japonci jsou mistři sushi a jsou na svou práci hrdí a berou je téměř jako umění. No pro mě to umění je.