Hlavní obsah
Seberozvoj

Je váš osud předem daný? Ano a ne. Záleží na vás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jiří Vítek / Seznam.cz

Ano. Váš život je přesně daný. A proto astrologie funguje. Ne. Váš život můžete kdykoliv změnit. A proto nemá smysl se zabývat něčím tak nepodstatným, jako je astrologie.

Článek

Ale to přece není možné, aby vaše obě věty byly pravdivé

Ale ano. Ta první věta je těch lidí, kteří nic nemohou. A tito lidé buď jsou nepřáteli ezoteriky nebo oddanými fanoušky jakékoliv metody, která jim vysvětlí, že oni se přece nemohou změnit.
Ta druhá věta patří třeba mě. Který jsem se téměř uzdravil ze své mrtvičky, který si uzdravil svou depresi, která po mrtvičce začala, který způsobil, že věc, která mi měla ublížit, mě naopak vrátila zpět do života atd. Nebo patří muži, který se ke mě vnutil v době, kdy jsme po mrtvičce nepřijímal další lidi.

Opravdu nemám šanci se ze svého osudu vymanit, když nepůjdu k vám?

To jsem ale neřekl. Existuje mnoho cest, kterými se můžete ze svého osudu vymanit. Většina druhů psychoterapie, spousty terapií. Za určitých okolností vám může pomoci i neznámý člověk, který se s vámi dá do hovoru v parku. Ale v každém případě vám méně pomohou cesty, které buď o vašem osudu neví nebo ho odmítají nebo ho berou jen jako přirovnání. Stejně jako cesty, které vám dokážou pomoci jen s psychickými problémy a s ničím jiným.

Příklad ženy, která má svůj osud jasně daný.

Když na sobě odmítne pracovat. Zkráceně řečeno: Narodila se otci alkoholikovi a matce, která ji nedokázala mít ráda. A našla si staršího muže. (Kdopak jí to asi chyběl? Někdo opačného pohlaví, který je ve věku jejího otce.)
A nedokázala se od něj odpoutat. Až nakonec se jí to podařilo a našla si hádejte koho? Alkoholika. O němž se to dozvěděla, až už s ním měla dceru. A po pár letech přišla při exekucích na svého manžela o všechno. A koho si našla potom? Dalšího staršího muže.
Takže když tato žena nenajde sílu, aby čelila svým bolestem, tak na tom bude podobně jako její otec, který nenašel sílu čelit svým démonům a tak raději se utápěl v alkoholu, až nakonec zemřel. Jen její utrpení bude snad menší, ale zato delší, protože její „démon“ pracuje opatrněji a obezřetněji, než pracuje „démon alkohol“.

A vy?

Chcete naplnit svůj osud? Nebo najdete sílu se z něj vymanit. Když nic neuděláte, váš osud je předurčen.
Ale když svůj život uzdravíte, tak můžete dosáhnout téměř čehokoliv. Jak se rozhodnete?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz