Hlavní obsah
Názory a úvahy

Fialova vláda ničí naši zemi a selhala na všech frontách

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Martin Kolovratník

Ministr dopravy Martin Kupka rád zapomíná, že stříhá pásky a zprovozňuje nové dálnice díky práci předchozí vlády

Fialova vláda ničí naši zemi a selhala na všech frontách. Za tímto tvrzením si stojím!

Článek

Martin Kupka na sociální síti X napsal, že bez navázání na práci předchozích ministrů by to nešlo pokračovat ve výstavbě dopravní infrastruktury. Souhlasím. Rozdíl je ale v tom, že zatímco ODS nám v roce 2013 nechala v přípravě 800 metrů dálnic, my jsme vám předali stovky kilometrů. To je ten zásadní rozdíl, na který upozorňujeme a o kterém nemluvíte.

Ministr Kupka se chlubí, že urychlili tempo příprav, ale mohl bych to urychlení vidět? Tempo příprav jsme urychlili hlavně díky našim novelám, na které si předchozí vlády netroufly. Ilustrační příklady: pevný řád pro výkupy, mezitímní rozhodnutí, nebo předběžná držba. To jsou tři klíče, které přípravy zkrátily o roky.

„Slavná přepůjčka“ je samostatnou kapitolou sama o sobě, která není ničím jiným než účetním trikem? Loni jste takto zamaskovali 18 miliard, letos zhruba 20 miliard korun, a v dalších letech by mělo jít o podobné částky. V součtu víc než třetina ročního rozpočtu SFDI. Budete s tím v pohodě, až místo investic do nových silnic a dálnic bude SFDI splácet dluh MF, protože si nic jiného nebude moci dovolit?

A když už jsme u toho, zapomenout bychom neměli ani na zpackaný tendr na poradce pro PPP na D35 nebo soutěže na poradce pro dálniční mýtný systém.

A co ostatní?

Když ministr Kupka mluví o posunu v energetické bezpečnosti, možná by se mohli chytit za ruku s ministrem Síkelou a zajet se podívat do Německa, které hromadí plyn určený pro Česko.

Tendr na Dukovany? Ten jsme vám nachystali s mašličkou, stačilo jen rozhodnout. Jediný domácí úkol, který jste měli, jste nezvládli – stále nevíme, z čeho nové jaderné bloky zaplatíme. A o notifikaci u Evropské komise, kterou jste prospali, ani nemluvím.

O té slavné digitalizaci raději nemluvte a běžte ten chaos vysvětlovat lidem a úředníkům na stavební úřady, proč nemohou stavět.

Ano, 2 % HDP na obranu dáváte, ale že je ministryně Černochová neschopná je efektivně využít, je věc druhá. Zapomněli jste dodat, jak kašlete na učitele, kterým jsme slíbili 130 % průměrné mzdy, a celkově na školství, které nyní ničí vaše destruktivní politika.

A ve výčtu mohl bych pokračovat. Takže ano, ničíte naši zemi a selháváte na všech frontách. Tak jen příště, až budete chtít psát takové tweety, zkuste se nad nimi trochu zamyslet.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz