Hlavní obsah
Bydlení

Odpočiňte si jako ve wellness i v pohodlí domova!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: MB

V dnešní uspěchané době je čas na odpočinek a relaxaci často vzácným luxusem, který si mnozí z nás dopřávají pouze ve wellness centrech. Avšak, proč si toto potěšení neudělat i v pohodlí domova?

Článek

V dnešní uspěchané době je čas na odpočinek a relaxaci často vzácným luxusem, který si mnozí z nás dopřávají pouze ve wellness centrech. Avšak, proč si toto potěšení neudělat i v pohodlí domova? V tomto článku se s vámi podělíme o tipy a triky, jak si připravit dokonalou domácí wellness oázu, kde budete moci regenerovat tělo i mysl a nabrat novou energii bez nutnosti opouštět své soukromí. Zjistíte, že ani vybavení ani náklady nemusí být překážkou k tomu, abyste se cítili jako v luxusním lázeňském resortu!

Vířivka jako symbol odpočinku

Relaxace na zahradě nabízí mnoho možností, avšak jednou z nejatraktivnějších a nejúčinnějších forem odpočinku je bezesporu vířivka. Ta vám poskytne dokonalé spojení teplé vody, masážních trysek a vzdušných bublin, které společně přispívají k uvolnění svalů, zmírnění stresu a celkovému pocitu pohody.

Ať už máte malou oázu klidu uprostřed města nebo rozlehlý venkovský pozemek, vířivka se dá snadno integrovat do vašeho zahradního konceptu a stát se tak oblíbeným místem pro regeneraci po náročném dni. Navíc si můžete dopřát luxus soukromých večerních lázní pod hvězdami či přátelských víkendových setkání s rodinou či přáteli. Prostě si dopřejte chvíle absolutního klidu a ponořte se do světa, kde čas na chvíli ztrácí svou moc.

Domácí saunování

Domácí saunování se stává čím dál tím oblíbenější formou relaxace, která vám umožní vychutnat si léčivé účinky tepla a páry přímo ve vašem domově.

Jednou z nejoblíbenějších variant je finská sauna, kterou můžete mít jak v interiéru bytu, tak i na zahradě. Finská sauna nabízí suché teplo s vyššími teplotami, které napomáhají uvolnit napětí ve svalech a odbourat stres.

Pro ty, kteří preferují nižší teploty a delší dobu pobytu v sauně, jsou ideálním řešením infrasauny. Tyto sauny využívají infračervené zářiče k ohřevu těla a poskytují hladké, rovnoměrné teplo s nižší vlhkostí vzduchu. Infrasauny jsou navíc kompaktnější a energeticky úspornější, což je činí ideálním řešením pro menší byty či domy.

Ať už si vyberete finskou saunu nebo infrasaunu, oba typy nabízejí dokonalý prostor pro relaxaci těla i mysli při zachování soukromí a pohodlí vašeho domova.

Načerpejte energii z přírody - na terase či v zimní zahradě

Terasa a zimní zahrada představují další skvělé možnosti, jak si užít kvalitní odpočinek a relaxaci v pohodlí domova. Tyto prostory vám umožňují být v kontaktu s přírodou, aniž byste museli opustit své soukromí.

Na terase si můžete zařídit útulný relaxační koutek s pohodlným sezením a stínícím prvkem, který vás ochrání před sluncem či nepříznivým počasím. Zde můžete trávit klidné chvíle čtením knihy nebo posloucháním oblíbené hudby, zatímco se budete cítit jako na dovolené.

Zimní zahrada nabízí podobné benefity s tím rozdílem, že je chráněna před vnějšími vlivy a může být tak využita po celý rok. Díky proskleným stěnám budete mít pocit blízkosti přírody i v chladnějších dnech, což má pozitivní dopad na vaši psychiku a náladu. V zimní zahradě si můžete také zařídit komfortní prostor pro odpočinek s rostlinami, které dokonale dotvoří atmosféru klidu a harmonie. Ať už si vyberete terasu nebo zimní zahradu, oba prostory vám poskytnou ideální prostředí pro regeneraci těla i mysli přímo ve vašem domově.

A co úklid? O ten se postarají roboti!

V dnešní době plné elektronických vychytávek si už s úklidem nemusíme dát tolik práce jako dřív. Prádlo za nás vypere automatická pračka a vysuší ho sušička. O špinavé nádobí po rodinném obědě se zase postará myčka.

Do domácností však čím dál častěji pronikají robotičtí pomocníci. Takový robotický vysavač to už dnes není nic neobvyklého. Lepší modely za vás nejen vysají celý byt či dům, ale také podlahy vytřou. S trávníkem v zahradě si zase poradí robotická sekačka, která funguje prakticky na stejném principu jako vysavač.

Co ještě není v domácnostech tolik obvyklé, jsou robotické čističe oken. Jedná se o šikovné pomocníky, které stačí připevnit na okenní tabule a zapnout. Dají se ovládat pomocí chytrých mobilních aplikací a vyčistí nejen klasická okna, ale také velké tabule francouzských oken, výlohy nebo sklo ve sprchovém koutě.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám