Hlavní obsah
Hobby a volný čas

Pár tipů na barevný a zdravý podzim

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Seznam.cz

Podzim dovede být pěkný a barevný, zvláště, když svítí sluníčko a je teplo, prostě když je takové to krásné babí léto.

Článek

Teď už těch hezkých a teplých dnů moc nebude, ale dám vám pár tipů jak si podzimní dny zpříjemnit.

Šustění listí

Taky máte rádi, když vám šustí listí pod nohami? Já mám tyhle procházky v barevném a šustícím listí moc ráda. Pokud je hezké počasí, tak choďte určitě ven a užijte si tyto podzimní procházky. A ty krásné fotky jaké po cestě do přírody můžete nafotit! A nikam nespěchejte, tohle období je podle feng - šuej pomalé a klidné. Uvidíte, že taková procházka parkem nebo volnou přírodou vám přinese vnitřní klid a radost.

Limča nebo mošt

Udělejte si domácí mošt nebo limonádu. Podzim je období jablek a tak si zkuste vyrobit jablečný mošt. Můžete si ho nechat jen tak přírodní nebo si ho osladit cukrem, což spíš doporučuji, neboť přírodní bude mít příliš mnoho kyselin a mohla by vás po něm pálit žáha. Ani tak to s pitím moštu nepřehánějte, i když je zdravý, ovšem 1 - 2 skleničky pro zdraví si dát každý den můžete.

Jednoduché je udělat si i domácí limonádu z jablek, stačí vám k tomu neochucená, ale i jiná sladká minerálka, do ní přidejte nakrájené kousky jablek a nechte nějakou dobu stát, aby se jablka vylouhovala a pustila do vody vitamíny a šťávu. Limču pak můžete pít klidně po celý den.

Nová vůně

Pořiďte si nový parfém. Někdo říká, že k létu se hodí svěží květinové a citrusové vůně a na podzim by měly být vůně parfému spíše hřejivější s podílem santalového dřeva či dřevitějších tónů. Myslím, že tohle není nutné, každý by si měl vybrat takový parfém, který mu opravdu voní a bude se v něm cítit dobře a je úplně jedno, jestli je léto nebo zima.

Šála

Máte rádi ruční práce? Jsou ženy, které tvoření přímo milují. Já mezi ně tedy nepatřím, ale pokud mezi ně patříte právě vy, vytáhněte jehlice a upleťte si novou šálu. Teď je na její výrobu nejvhodnější období a pokud jste šikovné, budete ji mít za chvíli hotovou. Upleťte si takovou jakou zrovna chcete, jednobarevnou nebo proužkovanou, s třásněmi či celou barevnou. Až se do ní zahalíte, váš krk vám poděkuje a vy se budete cítit skvěle. A my, co to neumíme si půjdeme nějakou novou šálu koupit do obchodu.

Vitamíny

Je tady doba, kdy je opravdu dobré a žádoucí dávat si co nejvíce vitamínů v různých podobách. Tím teď myslím jak ty domácí vitamíny, tak koupené v lékárně. Musí se to prostě doplňovat, abychom si zachovali zdraví co nejdéle to půjde. Z domácích vitamínů dávejte přednost ovoci a zelenině, jezte hodně jablka, ta jsou pro nás nyní nejlepší a nejpřínosnější, pak taky pomeranče, banány, švestky, hroznové víno, hrušky, dávejte přednost pokud možno českému ovoci před tím cizokrajným, protože naše tělo ho vyžaduje víc. Ze zeleniny pak jezte hodně zelí, mrkev, cibuli, červenou řepu, růžičkovou kapustu a pórek. V lékárně si kupte opravdu kvalitní multivitamin, který má vysoký podíl vitamínů, dále vitamín C 500 - 1000 mg, hořčík, selen a zinek. Rozhodně na vitamínech nešetřete, nevyplatilo by se vám to.

Čokoláda

Pokud milujete čokoládu, dopřejte si čokoládové mlsání a to prosím bez výčitek. Čokoláda je totiž zdravá. Snižuje krevní tlak, obsahuje antioxidanty, pomáhá od stresu, zlepšuje a povzbuzuje činnost mozku a zlepšuje psychiku. Pravda, ta hořká je zdravější, ale chybu neuděláte ani když si dáte skvělou mléčnou nebo oříškovou čokoládu. Pokud ji nesníte celou najednou, ale dopřejete si každý den jenom kousek, nic se neděje. A nebojte se, určitě po ní neztloustnete, zvlášť, když zařadíte do vašeho dne i trochu pohybu.

Tak krásný a zdravý podzim!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Další články autora

Doporučované

Načítám