Hlavní obsah
Aktuální dění

Na víkend se prudce ochladí a ráno bude i mrznout

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Depositphotos

Příští dny nás čeká deštivé počasí a větrno. Za studenou frontou se o víkendu ochladí a hrozí přízemní mrazíky.

Článek

Ve čtvrtek bude převládat zatažená obloha, pouze na jihovýchodě Moravy se večer může objevit krátké polojasno. Ráno se očekávají místní přeháňky hlavně na západě, které se postupně rozšíří na severozápad republiky. Nejvyšší teploty vystoupají na 18 až 22 °C, v západních a severozápadních regionech však zůstanou pouze mezi 14 až 18 °C. Vítr bude foukat převážně jihozápadní, na západě se může zesílit s nárazy až 50 km/h, v horských polohách dokonce kolem 70 km/h.

V pátek nás čeká zataženo s častějšími přeháňkami a deštěm, k večeru se intenzita srážek zvýší. Přes den dosáhnou na 16 až 20 °C, v nížinách až na 22 °C. Jihozápadní vítr na západě Čech zůstane silnější, s nárazy dosahujícími až 50 km/h, v horských oblastech i více.

Sobota přinese opět velkou oblačnost s občasnými přeháňkami či deštěm. Během odpoledne a k večeru však srážky postupně ustanou a obloha se začne protrhávat. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 12 a 16 °C, na jihu Moravy mohou dosáhnout až k 19 °C. Vítr se stočí na západní směr a zeslábne.

Neděle přinese změnu v podobě převážně polojasné až skoro jasné oblohy, i když během dne může přechodně dojít k nárůstu oblačnosti až na oblačno. Zejména na západě republiky se mohou po ránu objevit přízemní mrazíky. Denní teploty se budou pohybovat mezi 12 a 16 °C.

Použité zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz