Hlavní obsah
Aktuální dění

Po prodlouženém víkendu se změní nejen čas, ale i počasí

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: depositphotos.com

Nynější stabilní počasí se po víkendu dočká výraznější změny. Na začátku příštího týdne ovlivní počasí v Česku nízký tlaku vzduchu, po jehož zadní straně k nám pronikne chladný vzduch.

Článek

Do konce aktuálního týdne očekáváme nadále spíše nadprůměrně teplé počasí. Pozitivní dojem z počasí však bude nadále na mnoha místech kazit nízká oblačnost a lokální mlhy - podobně jako tomu bylo v uplynulých dnech. Slunečné počasí je tak jisté na horách, v nižších polohách nám však inverze do předpovědí počasí vnáší nejistotu, zda a případně kdy se oblaka protrhají. Nejvyšší denní teploty se tak nadále budou pohybovat kolem 15 °C. Tam, kde se objeví slunce však mohou být pocitově i vyšší. Ranní minima čekáme kolem 7 °C.

Stejný charakter počasí očekáváme i o nadcházejícím prodlouženém víkendu. Inverze budou pokračovat a slunečné teplé počasí bude převládat ve vyšších polohách. V nížinách se oblačnost protrhá jen lokálně.

O víkendu se v noci na sobotu změní čas a čeká nás tak o hodinu delší noc. Zimní čas s sebou v následujícím týdnu přinese i zimní počasí. V průběhu příštího týdne totiž očekáváme citelné ochlazení. Pokud se naplní současné výstupy předpovědních modelů, půjde již o téměř zimní počasí. Maximální denní teploty se budou pohybovat kolem 4 °C. Do našich nejvyšších hor se vrátí sněžení a celodenní mráz. Dešťové srážky se tak budou postupně měnit ve smíšené a sněhové, a to nejen v horských polohách.

Použité zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám