Hlavní obsah
Aktuální dění

Výstraha na silný vítr: do Čech dorazí ex-hurikán

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: depositphotos.com

V noci na čtvrtek a během čtvrtečního dne bude na severozápadě Čech a severních horách zesilovat vítr. V nárazech může dosahovat rychlostí přes 80 km/h.

Článek

Půjde o tlakovou níži, která je pozůstatkem hurikánu Kirk z Atlantského oceánu. Již jako rozpadající se mimotropická tlaková níže zasáhnul západní Evropu, kam přinesl silný nárazovitý vítr o rychlostech až 120 km/h, silné srážky a více jak desetimetrové vlny. Českou republiku však ovlivní z hlediska rizik pouze minimálně, ve čtvrtek k nám bude proudit teplejší vzduch a teploty tak budou dosahovat ke 20 °C.

Ve čtvrtek nás tak čeká silný jihozápadní vítr, který bude místy s nárazy nad 70 km/h, lokálně i přes 80 km/h. Proto byla vydána i oficiální výstraha. Na severozápadě Česka tak hrozí nebezpečí úrazu uvolněnými předměty a zlomenými větvemi, případně možné komplikace v dopravě. Doporučuje se zajistit okna, dveře a odstranit nebo upevnit volně uložené předměty.

Později v pátek a během soboty se bude přes střední Evropu přesouvat k východu tlaková výše. Během pátečního dne se tak výrazně ochladí. Čeká nás převážně velká oblačnost s deštěm nebo přeháňkami. Během dne oblačnost ubude až na polojasno. Po ránu se mohou objevit lokální mlhy.

Použité zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz