Hlavní obsah

Seriál Policie Hvar, vyplatí se sledovat?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: voyo.cz

TV Nova v roce 2024 přinesla divákům nový krimi-komediální seriál Policie Hvar. Děj tohoto osmidílného počinu se odehrává na idylickém chorvatském ostrově Hvar.

Článek

Obsazení a zápletka

Česko-slovenská detektivní dvojice, kapitán Michal Pokorný (Jakub Štáfek) a kapitán Ivana Štefániková (Alžběta Ferencová), řeší kriminální případy spojené s turisty ze svých zemí. Společně s dalšími postavami, jakými jsou mjr. Goran Divić (Bořek Slezáček), stržm. Filip Kos (Tomas Sean Pšenička) a prap. Karol Oravec (Peter Nadásdi), se snaží objasnit nejrůznější zločiny a zároveň se potýkají s bizarními komunitami a situacemi, což by mělo dodávat příběhu neotřelý a zábavný charakter​​. Nejedná se tedy o standartní krimi seriál, ani o komedii, prostě něco mezi tím.

Výsledek není tak dobrý

Napětí, humor a exotické prostředí - to vše by mohlo být receptem na úspěch. Nicméně, zdá se, že seriál možná nenaplnil všechny tyto slibné předpoklady. Po vydání prvního dílu na televizi Nova lze vidět jisté rozpory mezi očekáváním a realitou.

Diváci možná nenašli to, co hledali, nebo realizace seriálu není tak poutavá, jak se předpokládalo. Může za to několik faktorů, včetně scénáře, hereckých výkonů, nebo možná specifického mixu krimi a komedie, který nemusí být pro všechny diváky snadno stravitelný​​. Diváka krimi seriálu úplně nenadchne komedie a naopak diváka komedie nenadchne kriminálka.

Seriál Policie Hvar tedy představuje zajímavý koncept s potenciálem stát se divácky oblíbeným, avšak zdá se, že ještě musí najít správnou cestu k srdcím svého publika. Ať už jde o detaily v scénáři, dynamiku mezi postavami, nebo hloubku příběhu, je jasné, že seriál má co zlepšovat.

Hodnocení

Seriál Policie Hvar je vynikající přírůstek do žánru krimi-komedie. Jeho vizuální stránka a autentické prostředí ostrova Hvar dodávají příběhu další rozměr. Pro milovníky čisté krimi zábavy může být tento seriál zklamáním.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám