Hlavní obsah

Zlatá labuť: Rozloučení s ikonickým seriálem ve znamení nových tváří a osudových zvratů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: voyo.cz

Seriál „Zlatá labuť“, původně známý pod pracovním názvem „Obchodní dům“, se nyní chystá do své závěrečné, třetí série, která se jeví jako vrchol celého příběhu.

Článek

Tento český dobový seriál od Filipa Bobiňského, Jana Coufala a Petra Šizlinga, nastavuje děj do období Protektorátu Čechy a Morava, se zaměřením na prostředí stejnojmenného obchodního domu.

Poslední série

V poslední sérii se seriál odehrává na přelomu let 1939 a 1940, kdy temné časy protektorátního Československa začínají nabírat nový obrat, a zlo, které bylo přítomné ve Zlaté labuti, začíná ustupovat. Toto období přináší nejen závěrečné vyvrcholení dlouhotrvajících intrik a konfliktů, ale také představuje nové postavy a osudy, které dále prohlubují a obohacují komplexní příběh seriálu.

Hlavní postava seriálu, Bára Veselá, kterou ztvárňuje Marta Dancingerová, prochází výrazným vývojem od „holky ulice“ až k postavě, která dostává příležitost obrátit svůj život novým směrem, a to vše v dramatickém prostředí obchodního domu. Rodiče Rudolfa a Boženu Kučerovy, majitelé obchodního domu a bohatí průmyslníci, jsou ztvárněni Petrem Kostkou a Danielou Kolářovou, což přidává další vrstvu do komplexní mozaiky charakterů a vztahů​​.

Nové obsazení

Seriál „Zlatá labuť“ se může pochlubit bohatým obsazením, které zahrnuje mnoho známých tváří českého filmu a televize. V poslední sérii se objevují noví herci, jako jsou Pavel Řezníček, Jan Dolanský, Roman Vojtek, Vojtěch Vodochodský, Kryštof Bartoš, Jiří Bábek, Jitka Sedláčková, Barbora Bočková a mnoho dalších, kteří do příběhu vnesou nové dimenze a oživí již tak napínavou dynamiku​​.

Shrnutí

Celkově Zlatá labuť přináší poutavý příběh plný intrik, lásky, naděje a boje, který je umístěn do jednoho z nejtemnějších období české historie. S každou novou sérií seriál rozšiřuje svůj narativ a nabízí divákům hlubší pohled do životů postav, jejich výzev a vnitřních bojů, čímž vytváří poutavý a napínavý televizní zážitek.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám