Hlavní obsah
Aktuální dění

V Holetíně na Chrudimsku začala oprava železničního mostu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Michal Žampach

Rekonstrukce železničního mostu v Holetíně na Chrudimsku.

Z důvodu kompletní rekonstrukce mostu v obci Holetín dnes došlo k úplné uzavírce silnice II/355 z Chrasti do Hlinska, která pod mostem prochází.

Článek

Stavební práce mají být rozděleny do dvou etap, jejichž cílem je kompletní oprava a zvýšení světlé výšky mostu přibližně o metr. Omezení v dopravě tu potrvá od 1. července do 31. října 2023 a v průběhu oprav bude platit výluka na trati mezi Žďárcem u Skutče a Hlinskem.

Důvodem rekonstrukce je to, že stávající most je díky častým kolizím s nákladními vozidly, v nevyhovujícím stavu. Nový most má být postaven s ocelovou nosnou konstrukcí a podjezdnou výškou 4,5 m. Pod mostem dojde zároveň k rozšíření prostoru, a to umožní výstavbu nového chodníku.

Po dobu výluky bude zřízena náhradní autobusová doprava v úseku Hlinsko v Čechách – Žďárec u Skutče. Během tohoto omezení provozu pod mostem čeká na řidiče úplná uzavírka silnice II/355, která má trvat do 21. července letošního roku.

Objízdné trasy pro silniční dopravu:
Pro automobily do 3,5t je trasa vedena po silnici I/34 - III/3061 - Raná - III/355 24 - Horní Holetín - II/355 a to obousměrně.

Pro nákladní vozidla nad 3,5t je trasa vedena po silnici I/34 - Krouna - II/354 - II/358 - Skuteč - II/306 - Dřeveš - II/355 a to v obuch směrech.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám