Hlavní obsah
Aktuální dění

V Pardubicích - Doubravicích se za výluk osazoval nový most

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Michal Žampach

Výstavba nového mostu v Pardubicích - Doubravicích

Stavbaři v Pardubicích - Doubravicích osazovali novou mostní konstrukci přes železniční trať ve směru Pardubice - Hradec Králové.

Článek

Připravovaný most je součástí silnice I/36 a přivádí dopravu od Lázní Bohdaneč a Semtína do centra Pardubic.

Most se osazoval během svátečních dní, kdy probíhala výluka na železniční trati. Stavbaři za pomocí dvou jeřábů přemístili jednotlivé díly integrální rámové konstrukce, přičemž rozpětí dosahuje 31 metrů s délkou přemostění 28 metrů. Konstrukce je tvořena ocelovými plnostěnnými nosníky a zákrytovými deskami, což tvoří pomyslnou podlahu mostu.

Foto: Michal Žampach

Výstavba nového mostu v Pardubicích - Doubravicích

Most je specifický tím, že se zde dříve nacházel most třípólový a nyní bude nahrazen přemostěním bez podpěr, tak aby nedošlo k omezení průjezdního profilu na železniční trati. Tato Integrální rámová konstrukce má výhodu v tom, že bude subtilnější, oproti té dřívější.

Celá stavební akce se odehrála v souběhu s výlukou Správy železnic, která tu modernizuje železniční trať z Pardubic na Stéblovou.

Nový most se řidičům má otevřít v plánovaném termínu, což je listopad letošního roku.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám